Life

Mihaela Bilic a dezvăluit ce să mănânci dacă vrei să ai un abdomen plat și să scapi de balonare. Lista alimentelor bune

Mihaela Bilic îți spune ce să mănânci pentru un abdomen plat. Alimentele care te scapă de balonare și alte probleme digestive.
04.12.2024 | 16:35
Mihaela Bilic a dezvaluit ce sa mananci daca vrei sa ai un abdomen plat si sa scapi de balonare Lista alimentelor bune
Mihaela Bilic a dezvăluit ce să mănânci pentru un abdomen plat. Foto: facebook/canva
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic spune că alimentația joacă un rol crucial în menținerea unui abdomen plat. Mai mult, alimentele potrivite pot combate balonarea și disconfortul abdominal, probleme care afectează din ce în ce mai mulți oameni.

Mihaela Bilic explică ce să mănânci pentru un abdomen tonifiat, fără balonare

Aproape toată lumea visează la un abdomen plat, dar puțini știu exact ce trebuie să mănânce pentru a-și atinge acest obiectiv. Dr. Mihaela Bilic vine cu soluția perfectă și prezintă dieta FODMAP, un regim alimentar special conceput pentru a reduce balonarea și disconfortul abdominal.

ADVERTISEMENT

Această dietă presupune eliminarea carbohidraților care fermentează rapid în intestin și care sunt principalii vinovați pentru aspectul nedorit al abdomenului. În plus, dieta FODMAP este ideală și pentru persoanele care suferă de sindrom de colon iritabil și care se confruntă cu simptome precum balonare, gaze și dureri abdominale.

„Toată lumea se plânge de balonare, tulburări digestive sau dureri abdominale. Și toată lumea se ferește de carbohidrați- lactoza, fructoza, manitolul, sorbitolul sunt puse pe lista neagră a ingredientelor care ridică probleme și intoleranțe alimentare. Chiar și cei care nu suferă de sindromul de colon iritabil au ajuns să evite carbohidrații care fermentează rapid în intestin de dragul unui abdomen plat/nebalonat”, spune Mihaela Bilic, potrivit retetesivedete.ro.

ADVERTISEMENT

Ce alimente reduc balonarea și ce trebuie exclus din dietă

Pentru a combate aceste probleme, Dr. Bilic recomandă evitarea anumitor legume precum anghinare, mazăre, sparanghel, broccoli, conopidă, ceapă și praz. De asemenea, fructele bogate în fructoză și polioli, cum ar fi merele, smochinele, cireșele și perele, ar trebui limitate.

În schimb, printre legumele recomandate de medicul nutriționist se numără morcovii, castraveții, fasolea verde, ridichile, spanacul, dovleceii, varza și roșiile. La capitolul fructe, sunt permise portocalele, clementinele, mandarine, kiwi, strugurii și bananele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, unele brânzeturi, cașcavaluri și laptele fără lactoză sunt și ele permise. În ceea ce privește cerealele, se recomandă produsele pe bază de orez, ovăz și quinoa, în locul celor din grâu, secară sau orz.

Pentru cei cu poftă de dulce, există alternative sănătoase precum siropul de arțar și ciocolata neagră. Mai sunt recomandate nucile, alunele și alimente proteice precum ouă, carne albă și roșie, pește și fructe de mare.

ADVERTISEMENT

Dieta FODMAP poate fi urmată de oricine suferă de tulburări digestive, fiind special recomandată persoanelor cu sindrom de colon iritabil. Este potrivită și pentru cei cu boală inflamatorie intestinală, colită ulcerativă, boala Chron, tulburări digestive post-infecțioase, intoleranță la lactoză, fructoză.

Specialista atenționează că probioticele joacă un rol important în timpul acestei diete, menținând echilibrului florei intestinale.

„La orice schimbare de dietă sau când eliminăm anumite produse din alimentație, punem în pericol sănătatea digestivă. Fără fibre și carbohidrați coloniile de bacterii benefice din intestin nu au cu ce se hrăni și vor muri. Echilibrul digestiv și tranzitul intestinal optim depind de o microbiotă bine reprezentată, iar completarea, diversificarea și întărirea ei se face cu suplimente de probiotice”, mai scrie doctorița, conform sursei menționate.

ADVERTISEMENT