Alimentația echilibrată este cheia unui organism sănătos atât la adulți, cât și la copii. Atunci când vine vorba de cei mici, Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă. Iată care este alimentul pe care copiii ar trebui să îl consume cât mai rar din cauză că duce la obezitate.
Mihaela Bilic are mereu sfaturi prețioase pentru comunitatea ei de urmăritori și nu numai. Recent, nutriționistul a abordat un subiect de mare interes pentru părinți și anume, alimentația copiilor.
Mihaela Bilic a observat faptul că unii părinți nu au un plan alimentar bine alcătuit pentru copiii lor. De multe ori, fără să își dea seama, aceștia pun pe masă celor mici un aliment periculos.
Potrivit Mihaelei Bilic, carnea se poate transforma în inamicul numărul 1 al copiilor. Consumată în exces, carnea duce la acumularea de grăsime în organism ceea ce, mai târziu, se traduce în obezitate.
Nutriționistul Bilic îi sfătuiește pe părinții să fie foarte atenți atunci când vine vorba de alimentația copiilor. Aceasta trebuie să fie cât mai diversă și să se bazeze pe alimente sănătoase care au o mulțime de beneficii pentru organism.
Carnea nu trebuie eliminată din meniul copiilor, însă, trebuie consumată cu moderație. În loc să se mănânce de 2-3 ori pe zi, cum se întâmplă în unele cazuri, carnea poate fi consumată de maxim 3 ori pe săptămână.
”Prea multe proteine la vârsta de 4 ani = kilograme în plus la 7 ani. Dacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate.”, a spus Mihaela Bilic, potrivit ziare.com.
Nutriționistul susține că nu doar carnea duce la obezitate, ci și alte preparate, precum mezeluri sau produse semipreparate. La fel de periculoase pot fi și ouăle, brânzeturile sau alimentele de origine vegetală.
Mihaela Bilic susține că obezitatea infantilă poate fi evitată dacă se respectă anumite reguli de alimentație. Nutriționistul susține că soluția constă în consumul cât mai mic alimente nocive bogate în grăsimi sau zahăr.
”Singura soluție pentru controlul siluetei este diminuarea consumului global de mâncare, adică mai puține proteine, mai puțin zahăr, mai puține grăsimi… Chiar dacă pare ciudat, e mai sănătos să fii flămând decât îndopat cu carne/proteine.”, a mai spus nutriționistul.