Life

Mihaela Bilic, despre alimentul care tratează bolile grave. Toată lumea dispune de el

27.12.2020 | 12:54
Mihaela Bilic despre alimentul care trateaza bolile grave Toata lumea dispune de el
ADVERTISEMENT

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre noua descoperire a acestui an, un aliment care poate trata bolile grave și pe care toți îl avem la îndemână. Mai mult, ar putea ajuta la tratarea pacienților infectați cu coronavirus. 

Este vorba despre lactoferină, o glico-proteică ce îi poate ajuta și pe cei care suferă de boli grave, iar vestea bună este că toată lumea dispune de acesta, întrucât este prezentă în produsele lactate.

ADVERTISEMENT

Această lactoferină este „peste vitamina C”, în opinia nutriționistului, care îi sfătuiește pe oameni să consume cât mai mult lapte ca să poată beneficia de efectele pozitive ale ingredientului minune.

Mihaela Bilic, despre alimentul care tratează bolile grave. Toată lumea dispune de el

Nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că lactoferina este foarte importantă în tratarea bolilor grave și multe persoane o au la îndemână, deși nu ștoiu de proprietățile ei.

ADVERTISEMENT

Descoperirea acestei glico-proteine ar putea însemna mai mult decât celebra vitamină C, la care multe persoane apelează în ca de boală. „După cum văd eu, descoperirea lactoferinei s-ar putea să fie peste Vitamina C”, a declarat Mihaeela Bilic pentru Digi24.

Medicul menționează că vitaminele au fost descoperite cu mai bine de un secol în urmă, în 1900, iar acum se găsesc sub forma suplimentelor alimentare, care se vând într-un număr extrem de mare în toată lumea.

ADVERTISEMENT

„Poate puțini oameni știu – vitaminele au fost descoperite în anul 1900, deci de o sută de ani, iar acum pe piață, suplimentele cu vitamine fac o cifră de afaceri de o sută de miliarde de dolari pe an.

Gândiți-vă că această lactoferină este o glico-proteină din familia transferinelor. Ea transportă fierul. Are o capacitate aparte de a se lega de fier.Ea există în lapte și în secrețiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism.

ADVERTISEMENT

Deci, pe lângă lapte, la orice mamifer există în salivă, în secrețiile nazale, în lacrimi, în tot ceea ce înseamnă sucuri digestive.”, a declarat nutriționistul pentru sursa citată.

Lactoferina ajută paienții bolnavi de COVID-19

Lactoferina are capacitatea de a bloca virusurile, bacteriile sau paraziții să se multiplice în organism și este benefică în tratarea bolilor grave, care au fost cauzate de un virus „greu”, printre care hepatita C, HIV sau herpes.

„De ce este prezentă? Pentru că are capacitatea incredibilă – ca un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni. Lactoferina vine și ne asigură această protecție.

Toate studiile au arătat că la pacienții care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer și gastrită, afecțiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut.”, a mai spus Mihaela Bilic.

Totodată, lactoferina poate fi utilizată în tratarea pacienților care au fost infectați cu noul coronavirus întrucât are efect antiviral, după cum s-a întâmplat și în cazul bolilor menționate mai sus.

„Au fost făcute multe multe studii care au arătat aceste efect miraculoase ale lactoferinei, fără niciun efect secundar sau efect de supradozaj. De la Agenția Europeană a Medicamentului, până la FDI-ul american, toată lumea a recunoscut fără niciun fel de reținere că această lactoferină este miraculoasă. Avem efect imunostimulator, fură fierul agenților patogeni care nu se mai pot multiplica.

Deși lactoferina a fost descoperită în anii 60, a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienții infectați cu noul coronavirus. Și s-au făcut studii pe ambele tulpini, știindu-se de acest efect antiviral al ei. Are efect antiviral pe toate virusurile grele. Pe HIV, hepatita C, herpes.

(…) Nu numai că ajută să crească imunitatea, dar scade și riscul de infecție. Puține lucruri m-au entuziasmat în cariera de medic”, a continuat aceasta.

Românii, îndemnați să consume mai mult lapte

Nutriționistul le-a recomandat românilor să consume lapte, întrucât se găsește peste tot și conține această substanță mirauloasă. Lactoferina se află și în produsele derivate din lapte, cum ar fi iaurtul sau brânza.

Pentru ca această substanță să aibă beneficii pentru organism, o persoană trebuie să consume lactate de trei ori pe zi, chiar și în cantități mici.

„Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumați lapte! Lactoferina e distrusă doar prin tratementul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider.

Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte e bun – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud.

Dacă vrem să fim sănătoși trebuie să consumăm 3 produse de la lactate zilnic – fie că e vorba de iaurt, o cană de lapte, o bucățică de brânză, sau două linguri de smântână. Avem nevoie nu numai de calciu, acel gram pe zi pe care îl aduc aceste produse. Sfatul meu este să dați organismului acel calciu, și în acest fel o să-i dați și lactoferină.

Este descoperirea anului 2020”, a adăugat nutriționistul.

ADVERTISEMENT