Mihaela Bilic a spus care este alimentul care accelerează îmbătrânirea. Potrivit nutriționistul, acesta este adevăratul dușman al pielii. Tocmai de aceea, trebuie să renunți cât mai repede la el!
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți și mai urmăriți nutriționiști. Sfaturile sale au avut puterea de a schimba viața multor persoane și de a le ajuta să adopte un stil de viață sănătos.
Constant, Mihaela Bilic abordează subiecte de nutriție și îi învață pe următorii ei să facă schimbări alimentare sănătoase. De data asta, în atenția nutriționistului a ajuns alimentul care accelerează procesul de îmbătrânire.
Nimănui nu îi place să se vadă semnele trecerii timpului pe chipul său. Chiar dacă îmbătrânirea este un proces normal, unele alimente îl pot accelera. Din păcate, mulți români le consumă, fără să le cunoască efectele.
Unul dintre cei mai mari dușmani al pielii, dar și alimentul care accelerează îmbătrânirea este zahărul. Zahărul este plăcerea nevinovată a multora, dar, din păcate, acesta are efecte nocive asupra organismului.
Mihaela Bilic susține că zahărul este la fel de periculos pentru organism precum soarele. De multe ori, evităm să ne expunem îndelungat la soare, tocmai din cauză că este dăunător pielii. Ei bine, același lucru se întâmplă și dacă consumăm mult zahăr.
”Zahărul este dușmanul tinereții și al pielii. După soare, apropo de fetele cărora le place să fie bronzate, da, soarele distruge grav pielea, zahărul este acest agent de ruginire din interior.”, a spus nutriționistul pentru ego.ro.
Potrivit Mihaelei Bilic, efectele nocive ale zahărului nu se opresc aici. Zahărul este vinovat de îmbătrânirea accelerată, dar și de creșterea nivelului de stres oxidativ.
”Zahărul crește stresul oxidativ la nivelul celulelor, iar atunci când este prezent în sistem ruginim, toate procesele de îmbătrânire se accentuează.”, a mai spus nutriționistul.
Pentru cei care vor să își schimbe radical viața, Mihaela Bilic recomandă renunțarea la zahăr sau consumarea lui în cantități moderate. Chiar dacă nu va fi deloc ușor, efectele pe termen lung vor fi mai mult decât mulțumitoare și benefice pentru organism.
”Sfatul meu este să îl scoateți din alimentație și să îl consumați precum sarea, presărat, ca un condiment. Cu cât viața are mai puțin zahăr, cu atât e mai multă tinerețe și pielea beneficiază de lipsa lui!”, a conchis Mihaela Bilic pentru sursa menționată.