Life

Mihaela Bilic, sfat pentru masa de Crăciun. Greșeala uriașă pe care o fac mulți dintre noi

Mihaela Bilic are un îndemn pentru români în preajma sărbătorilor de iarnă. Cunoscutul nutriționist vorbește despre greșeala pe care o facem la 31 de ani de la Revoluție.
12.12.2021 | 18:26
Mihaela Bilic sfat pentru masa de Craciun Greseala uriasa pe care o fac multi dintre noi
ADVERTISEMENT

Medicul susține că oamenii fac o greșeală uriașă de fiecare dată cînd vine vorba de masa de sărbători, în situația de față cea de Crăciun. Vedeta crede că se cumpără mai mult decât se consumă, de fapt.

Nutriționistul este de părere că risipa alimentară pentru nașterea Domnului, cât și de Revelion rămân valabile ca și până acum, asta pentru că fiecare vrea să aibă o masă bogată.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu arunca mai târziu alimentele la gunoi, Mihaela Bilic are un sfat prețios pentru oameni. Vedeta îndeamnă cetățenii să fie cumpătați.

Mihaela Bilic, îndemn pentru români. Greșeala de evitat pentru sărbătorile de iarnă

„Panica cumpărăturilor de sărbători. După 30 de ani de la Revoluție trăim cu aceeași frică: dacă nu avem suficientă mâncare?

ADVERTISEMENT

După un sfert de secol de supermarket-uri cu rafturi pline, avem același principiu după care ne ghidăm: mai bine să prisosească, decât să nu ajungă. Cumpărăm mai mult decât avem nevoie.

Facem din alimentație o problemă, ne complicăm și exagerăm din punct de vedere culinar, ca și cum toată existența noastră atârnă de o farfurie cu mâncare. Și întotdeauna e în plus, nu în minus!

ADVERTISEMENT

Perioada următoare va fi doar despre mâncare: ce cumpărături facem, câți oaspeți avem la masă, care este meniul? Facem liste peste liste, umplem frigiderul și cămara ca să fim siguri că e suficient, că toată lumea va mânca pe săturate”, spune Mihaela Bilic, conform romaniatv.net.

Mihaela Bilic, noi detalii despre masa de Crăciun

Pe de cealaltă parte, Mihaela Bilic crede că nimeni nu trebuie să-ți facă griji pentru că nu are suficientă mâncare pe masa de sărbători, ci să se bucure atunci când preparatele sunt savurate pe deplin.

ADVERTISEMENT

Mâncarea nu trebuie să ducă la o tragedie, mai spune cunoscutul nutriționist, care este de părere că de cele mai multe ori ne luăm rolul de gazdă mult prea în serios.

„Cum calculăm porția corectă, de unde știm care e apetitul musafirilor, ce ne facem dacă rămâne masa goală?! Din postura de gazdă ai o frică, nu poți socoti doar 3 sarmale și o bucățică de carne de persoană, ce te faci dacă omul mai vrea o porție?

Culmea e că inversând rolurile, ca oaspete/invitat nu-mi amintesc să mă fi supărat vreodată pentru că s-au terminat sarmalele sau cozonacul la vreo sărbătoare- cel mult era semn că au fost delicioase, deci foarte apreciate.

Nimeni nu face o tragedie din mâncare, în afară de noi, când ne luăm prea în serios rolul de gazde, când vrem să demonstrăm prea mult, să-i copleșim pe invitați cu abundența de pe masa noastră”, a mai adăugat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT