Life

Mihaela Bilic spune cum trebuie să mâncăm corect salata boeuf ca să nu ne îngrășăm de sărbători

Mihaela Bilic spune cum trebuie să mâncăm corect salata boeuf pentru a nu e îngrășa de sărbători. Ce trebuie știut neapărat?
24.12.2024 | 13:26
Mihaela Bilic spune cum trebuie sa mancam corect salata boeuf ca sa nu ne ingrasam de sarbatori
Mihaela Bilic, despre salata boeuf. Foto: PRO TV
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic face recomandări prețioase atunci când vorbim de consumul de salată boeuf, unul din preparatele tradiționale la sărbătorile de iarnă.

Mihaela Bilic, adevărul despre salata boeuf

Din cauza maionezei, salata boeuf e considerată neprietenoasă cu silueta, însă nu putem renunța de tot la ea. Celebra nutriționistă explică cât și cum o putem mânca pentru a nu rămâne cu colăcei după Crăciun.

ADVERTISEMENT

Experta în nutriție a vorbit despre salata de boeuf în cadrul rubricii „Doctor de bine” de la Știrile PRO TV.

„Cine se află în topul preparatelor tradiționale? Salata boeuf. Când spui salată te gândești la ceva dietetic și ușor de digerat, dar salata e bomba calorică din meniul de sărbători, un fel de mâncare consistent, nicidecum un aperitiv.

ADVERTISEMENT

De unde bomba de calorii? Din maioneză. Pentru fiecare lingură socotiți o sută de calorii. E decizia fiecărei gospodine cât de înecată e salata, însă sfatul meu este să nu înecați în maioneză. Ingredientele sunt dietetice dacă sunt luate separat, însă combinația de cartofi cu maioneză e la fel de păcătoasă ca uleiul din cartofii prăjiți.

Porția corectă e de două-trei linguri de salată mâncată fără pâine, dacă se poate. Un alt sfat important: folosiți castraveți murați în saramură, nu în oțet. Fermentația lactică aduce un plus de savoare și are efect probiotic.

ADVERTISEMENT

Mazărea e plină de fibre și minerală. Dacă sunteți zgârciți cu maioneza, o puteți transforma într-un preparat sănătos și echilibrat”, a explicat Mihaela Bilic, la PRO TV.

Piftia, prietenă cu silueta

Un alt preparat culinar specific Crăciunului, la polul opus, se află piftia. Mulți o consumă goală sau cu sarmale. Despre piftie, Mihaela Bilic are numai cuvinte bune de spus. Este, de departe, cel mai slab produs din punct de vedere caloric.

ADVERTISEMENT

„Și mai avem și piftia, alimentul hipocaloric de sărbători, cel mai dietetic preparat făcut din porc. Piftia e o carne fiartă cu usturoi, un rasol consumat cu tot cu zeamă”, a adăugat Bilic.

ADVERTISEMENT