Mihaela Bilic face recomandări prețioase atunci când vorbim de consumul de salată boeuf, unul din preparatele tradiționale la sărbătorile de iarnă.
Din cauza maionezei, salata boeuf e considerată neprietenoasă cu silueta, însă nu putem renunța de tot la ea. Celebra nutriționistă explică cât și cum o putem mânca pentru a nu rămâne cu colăcei după Crăciun.
Experta în nutriție a vorbit despre salata de boeuf în cadrul rubricii „Doctor de bine” de la Știrile PRO TV.
„Cine se află în topul preparatelor tradiționale? Salata boeuf. Când spui salată te gândești la ceva dietetic și ușor de digerat, dar salata e bomba calorică din meniul de sărbători, un fel de mâncare consistent, nicidecum un aperitiv.
De unde bomba de calorii? Din maioneză. Pentru fiecare lingură socotiți o sută de calorii. E decizia fiecărei gospodine cât de înecată e salata, însă sfatul meu este să nu înecați în maioneză. Ingredientele sunt dietetice dacă sunt luate separat, însă combinația de cartofi cu maioneză e la fel de păcătoasă ca uleiul din cartofii prăjiți.
Porția corectă e de două-trei linguri de salată mâncată fără pâine, dacă se poate. Un alt sfat important: folosiți castraveți murați în saramură, nu în oțet. Fermentația lactică aduce un plus de savoare și are efect probiotic.
Mazărea e plină de fibre și minerală. Dacă sunteți zgârciți cu maioneza, o puteți transforma într-un preparat sănătos și echilibrat”, a explicat Mihaela Bilic, la PRO TV.
Un alt preparat culinar specific Crăciunului, la polul opus, se află piftia. Mulți o consumă goală sau cu sarmale. Despre piftie, Mihaela Bilic are numai cuvinte bune de spus. Este, de departe, cel mai slab produs din punct de vedere caloric.
„Și mai avem și piftia, alimentul hipocaloric de sărbători, cel mai dietetic preparat făcut din porc. Piftia e o carne fiartă cu usturoi, un rasol consumat cu tot cu zeamă”, a adăugat Bilic.