Sporturi

Mihaela Buzărnescu a cucerit întreaga lume: “Cariera ei este ca un film de Disney”

06.08.2018 | 13:15
Mihaela Buzarnescu a cucerit intreaga lume Cariera ei este ca un film de Disney
ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu a cucerit întreaga lume. Victoria pe care românca în vârstă de 30 de ani a obținut-o în finala de la San Jose, scor 6-1, 6-0, cu Maria Sakkari, a uimit jurnaliștii din întreaga lume. Au curs elogii la adresa ei și s-a vorbit despre o carieră cu un traseu absolut halucinant. A fost primul trofeu cucerit de Buzărnescu, o jucătoare apărută parcă de nicăieri în acest 2018, așa cum remarcă jurnaliștii din întreaga lume.

Mihaela Buzărnescu este campioană la San Jose. Până în august 2017, Mihaela Buzărnescu nu jucase niciodată pe tabloul principal al unui turneu WTA. Pierduse de nu mai puțin de 16 ori în calificări. Probleme cu accidentările și lipsa de ritm o țintuiseră în zona competițiilor ITF sau Features. Acum, la 12 luni distanță, este jucătoarea momentului în WTA, cu titlu de categoria Premier în palmares și cu un loc 20, cel mai bun al carierei, în ierarhia publicată astăzi de forul tenisului feminin.

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu i-a fermecat pe americani. Courtney Nguyen,una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din SUA în domeniul tenisului feminin, angajată inclusiv a WTA Insider, a catalogat cel mai bine ascensiunea incredibilă a Mihaelei Buzărnescu, noua campioană de la San Jose. “Cariera ei este ca un film de Disney la acest punct”. De asemenea, partea financiară nu avea cum să nu fie remarcată.

mihaela buzărnescu a cucerit întreaga lume
Mihaela Buzărnescu a obținut primul trofeu al carierei la San Jose, turneu WTA Premier.

Până în 2018, Mihaela Buzărnescu avea o medie a veniturilor de aproximativ 35.000 de euro pe an. Dar actualul sezon a fost unul de poveste, început așa cum se cuvine, cu o finală, la Hobart, pierdută însă în fața Elisei Mertens, cea pe care românca a învins-o în traseul spre titlul de la San Jose. O altă finală de categoria International, tot pierdută, la Praga, în fața Petrei Kvitova, și acum, prima dată în ultimul act al unui turneu Premier. Și victorie!

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu a cucerit întreaga lume. “Răbdarea poate fi o virtute”

Ben Rothenberg, jurnalist la New York Times, se înclină și el în fața performanțelor obținute de Mihaela Buzărnescu. “Strălucirea ei în acest 2018 rămâne una ireală”. Britanicul Michael Johnson, jurnalist la Sky Sport, scrie și el despre Miki: “Realizările Mihaelei Buzărnescu sunt cu adevărat ceva. Le-a arătat tuturor că are un traseu unic, iar intrarea în lumea bună a tenisului se poate produce oricând. Răbdarea poate fi o virtute”.

Mihaela Buzărnescu a cucerit întreaga lume. Și site-ul WTA Insider remarcă faptul că are 12 luni de vis. Asta pentru că primul moment important din ascensiunea Mihaelei s-a produs în august 2017. Era ultima rundă a calificărilor pentru US Open, iar Miki o înfrunta pe Mariana Duque Marino. Jucătoarea din Columbia era favorită, mai ales dacă ținem cont că românca nu ieșise din calificări în cele 16 tentative de nivel WTA precedente.

ADVERTISEMENT

Miki pierdea primul set la tiebreak, iar 0-17 se întrezărea. Dar nu a mai fost așa! 6-2, 6-4 în următoarele manșe și româca era pe tabloul principal. Performanța carierei până atunci! A pierdut în turul 1 la Caroline Wozniacki. Primul set, un coșmar. 1-6. Mulți au spus că este din alt film, nu de acel nivel. 5-7 la luptă în setul doi și, totuși, calitățile ei se vedeau.

Mihaela Buzărnescu a cucerit întreaga lume. Au urmat alte turnee ITF și, în octombrie, un nou succes în calificări. Tablou principal la Linz. Și prima victorie în WTA, la Anett Kontaveit. Și a doua, la Ajla Tomljanovic. Și a treia, la Belinda Bencic. A fost eliminată în semifinale de Barbora Strycova, cea peste care a trecut la actualizarea de astăzi pentru a urca pe locul 20 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT