Sport

Mihaela Buzărnescu a explodat la adresa arbitrilor la JO: ”Ăștia își bat joc de mine”

Mihaela Buzărnescu a produs surpriza în primul tur la JO, dar meciul cu Alison Riske a fost unul tensionat iar românca a răbufnit la adresa arbitrilor.
24.07.2021 | 16:27
Mihaela Buzarnescu a explodat la adresa arbitrilor la JO Astia isi bat joc de mine
ADVERTISEMENT

Singura reprezentantă a României pe tabloul de simplu a trecut de americanca de pe locul 36 WTA, cu scorul de 6-7, 7-5, 6-4.

Partida a durat două ore și 56 de minute, având o desfășurare pe muchie de cuțit.

Mihaela Buzărnescu, un car de nervi la JO din cauza arbitrilor

Mihaela Buzărnescu a pierdut primul set la tie-break (0-7), dar a avut o revenire spectaculoasă și le-a câștigat pe următoarele două destul de greu, cu 7-5 și 6-4, dar deciziile arbitrilor au scos-o din pepeni la priumul său meci de la JO.

ADVERTISEMENT

Primul moment tensionat a venit în primul set, la scorul de 5-5, atunci când Miki a pierdut trei mingi consecutive în game. Disperată, ea s-a uitat înspre locul unde era așezat antrenorul Călin Ciorbagiu și a început să țipe: ”Nu mai înțeleg nimic”.

Un al doilea moment frustrant pentru Buzărnescu a venit în setul secund, la scorul de 2-2 și 40-30 pentru Riske pe propriul serviciu. Jucătoarea noastră s-a enervat după o minge ratată de puțin, care a aterizat lângă linie, și a spus: ”Dă-i lângă tușa vieții!”

ADVERTISEMENT

Românca l-a înjurat pe arbitrul de scaun

Însă, apogeul a fost atins în setul decisiv, atunci când tensiunea era maximă. La scorul de 4-2 pentru ea, arbitrul Robert Balmforth din Marea Britanie nu ar fi văzut o minge trimisă în aut de sportiva din SUA. Miki a fost auzită spunând încet: ”Are you fucking kidding me…?”, după care și-a pus mâna la gură, încercând să evite eventualele penalizări.

Vizibil iritată, românca a avut apoi o discuție în contradictoriu cu arbitrul de scaun, transmițându-i acestuia: ”Cum să spui că mingea aia nu e afară?! Cred că glumești”.

ADVERTISEMENT

Un moment asemănător a avut loc și în game-ul următor, Buzărnescu acuzând faptul că arbitrul nu a văzut o minge clară trimisă de Alison Riske în afara terenului și i-a cerut explicații acestuia.

Buzărnescu, penalizată pentru ieșirile nervoase

După discuția cu arbitrul, Mihaela Buzărnescu a răbufnit într-o discuție avută cu antrenorul Călin Ciorbagiu: ”Călin, nu se poate așa ceva! Ăștia își bat joc de mine, a fost atât afară (n.r. – arată câțiva centimetri buni cu mâna).

ADVERTISEMENT

Deci eu n-am cuvinte, până și ei (n.r. – staff-ul americancei) au crezut că e afară. Deci nu pot să cred așa ceva!” Întreaga scenă făcută de româncă i-a adus o penalizare din partea arbitrului, dar Miki a continuat să fie recalcitrantă și l-a întrebat pe acesta: ”Pentru ce?”

România a trecut cu bine de prima zi în turneul de tenis. Pe lângă Mihaela Buzărnescu, perechea Monica Niculescu/Raluca Olaru a obținut o victorie fantastică în proba de dublu, în fața favoritelor 5, surorile Chan din Taiwan.

ADVERTISEMENT