Sporturi

Mihaela Buzărnescu a fost reclamată la WTA de către o altă jucătoare! Românca, acuzată că a primit bani pe nedrept

06.09.2018 | 20:30
Mihaela Buzarnescu a fost reclamata la WTA de catre o alta jucatoare Romanca acuzata ca a primit bani pe nedrept

Mihaela Buzărnescu a fost reclamată la WTA de către o altă jucătoare. Mihaela a fost acuzată de o colegă de breaslă că a încasat bani pe nedrept.

O colegă din circuitul WTA a reclamat-o pe Mihaela Buzărnescu forului mondial după ce sportiva noastră s-a retras de la US Open 2018 cu doar două ore înaintea meciului din turul inaugural pe care trebuia să-l dispute împotriva Marketei Vondrousova. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Dacă Mihaela ar fi intrat accidentată pe teren, ar fi riscat o amendă severă, între 25-45.000 de dolari. Pentru că s-a retras înainte de începerea turneului, Mihaela a primit de la organizatori jumătate din suma acordată pentru prezenţa în primul tur, care este de 54.000 de dolari, deci 27.000 de dolari. Buzărnescu a mai jucat doar o singură dată la US Open, în 2017, când a ieşit încă din primul tur, ce e drept, adversară fiindu-i una dintre cele mai bune jucătoare din lume, daneza Caroline Wozniacki.

Mihaela Buzărnescu a fost reclamată la WTA de către o altă jucătoare

Mihaela Buzărnescu a fost acuzată de o colegă din circuit că a încasat bani pe care nu-i merita. Mandy Minella, locul 144 WTA, s-a plâns forului mondial că a ratat un loc pe tabloul principal de la US Open 2018 deoarece Mihaela s-a retras cu două ore înainte de primul său meci la Flushing Meadows. Antrenorul sportivei din Luxemburg, Tim Sommer, susţine că totul a fost o strategie pentru ca Mihaela să încaseze jumătate din suma oferită sportivelor care evoluează în turul inaugural.

Potrivit lui Sommer, reprezentanta României ar fi fost accidentată suficient de grav încât n-ar fi trebuit să se înscrie deloc pe tabloul principal, dar a anunţat totuşi că va participa pentru a primi banii. “Când Mihaela Buzărnescu s-a accidentat la Montreal şi a scris pe Twitter că nu va putea juca la US Open credeam că Mandy va intra pe tablou. Când am ajuns la New Haven, Mihaela era încă pe lista de start. I-am contactat pe cei de la WTA şi mi s-a spus că Buzărnescu este la New York şi încearcă să se recupereze. A scris şi ea pe Twitter asta. Am întrebat un doctor şi pe fizioterapeutul nostru dacă este posibil să joci cu ligamentul afectat şi mi s-a zis că nu este nicio şansă, că durează între şase şi opt săptămâni până când revii la normal. Am contactat WTA din nou şi nu mi se pare normal ca atunci când ai un diagnostic şi ştii că eşti accidentată să te mai înscri la un concurs”, a spus Tim Sommer pentru SpoX.

Antrenorul luxemburghezei a explicat apoi că WTA nu i-a putut oferi un răspuns la reclamaţia făcută pe numele Mihaelei Buzărnescu. “Cei de la WTA mi-au spus că nu se poate face nimic, că totul depinde de Federaţia de Tenis din SUA deoarece turneul are loc la New York. Apoi am făcut o plângere la organismul care se ocupă de integritatea tenisului, pentru a pune presiune pe WTA. Şi pentru a fi siguri că-i spun Mihaelei cum stau lucrurile: dacă ar fi jucat, ar fi fost zeci de pariuri pe adversară. Dar nimic nu s-a întâmplat”, a adăugat Sommer. Totodata, acesta a menţionat că nu înţelege de ce Mihaela a insistat să încaseze această sumă. “Buzărnescu a încasat 1 milion de dolari în acest an. Chiar avea nevoie să ia 27 de mii de dolari într-un asemenea mod?”

Mihaela Buzărnescu, dată în judecată

Mandy Minella i-a scris şi ea un mesaj destul de dur sportivei noastre. “Mandy i-a scris că înţelege totul, dar că există o limită! Mihaela i-a răspuns că a avut o viaţă grea şi că a trecut prin situaţii similare. Cel puţin ultima parte este pură ficţiune”, a mai spus Sommer.

La final, Sommer a anunţat că Mandy Minella a contactat deja o echipă de avocaţi şi WTA va fi dată în judecată. “Suntem în contact cu o echipă de avocaţi din Orlando. Nu este vorba despre domnişoara Buzărnescu, ea a acţionat legal, deşi din punct de vedere moral lucrurile sunt discutabile. WTA trebuie să-şi asume responsabilitatea. Ei au anunţat că Mihaela nu va juca la US Open şi apoi au retras ştirea. Au editat articolul de pe site-ul oficial. Per total, un gest stupid făcut de domnişoara Buzărnescu, gestionat foarte prost de WTA, ne-a costat foarte mult timp, energie şi bani. Ceva de acest gen n-ar mai trebui să se întâmple pe viitor”, a concluzionat acesta.

Tags: