Sport

Mihaela Buzărnescu a triumfat la Budapesta. Este al treilea titlu WTA din carieră

Mihaela Buzărnescu e în forma maximă înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Românca a câștigat turneul de la Budapesta.
17.07.2021 | 16:55
Mihaela Buzarnescu a triumfat la Budapesta Este al treilea titlu WTA din cariera
ADVERTISEMENT

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a impus în finala turneului WTA de la Budapesta, în proba de dublu alături de Fanny Stollar, din Ungaria.

Succesul vine într-un moment cum nu se poate mai un. Buzărnescu va participa în perioada următoare, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Buzărnescu și Stollar n-au pierdut nici un set la Budapesta

Mihaela Buzărnescu și Fanny Stollar au făcut un turneu impecabil la Budapesta. În turneul de dublu, cele două sportive și-au spulberat adversarele, și au încheiat competiția fără set pierdut.

Buzărnescu și Stollar nu au lăsat garda jos nici în finala turneului de 235.238 de dolari și s-au impus în aceeași manieră categorică și în fața perechii Aliona Bolsova/Tamara Korpatsch (Spania/Germania), scor 6-4, 6-4, după o oră și 17 minute de joc.

ADVERTISEMENT

Pentru performanța lor, Mihaela Buzărnescu și Fanny Stollar vor fi recompensate de organizatori cu câte un cec în valoare de 5.150 de dolari și cu câte 280 de puncte WTA în ierarhia de dublu.

Pentru jucătoarea română aceasta a fost a doua finală a sezonului, după cea de la Bogota, atunci când a evoluat alături de nemțoaica Anna-Lena Friedsman.

ADVERTISEMENT

În total, Buzărnescu a adunat 5 finale la dublu, în întreaga activitate. Titlul de la Budapesta este doar al treilea al carierei, după succesul de la San Jose, la simplu, în 2018, și victoria de la Strasbourg, la dublu, alături de Raluca Olaru.

Mihaela Buzărnescu, singura româncă, la simplu, în turneul olimpic

Această săptămână a fost una excelentă pentru jucătoarea română în vârstă de 33 de ani. În urmă cu trei zile a aflat că Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a acceptat-o pe lista sportivilor calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

De altfel, Mihaela Buzărnescu va fi singura reprezentantă a României în turneul de simplu, după ce toate celelalte sportive, în frunte cu Simona Halep și Sorana Cîrstea au spus pas competiției din Japonia.

De asemenea, Monica Niculescu și Raluca Olaru vor reprezenta țara noastră în turneul de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice.

Meciurile din primul tur, atât în probele de simplu, cât și în competiția de dublu, sunt programate în zilele de 24 și 25 iulie, iar evoluțiile din ultma perioadă o îndreptățesc pe Miki Buzărnescu să spere într-un traseu cât mai lung la Tokyo.

ADVERTISEMENT