Mihaela Buzărnescu, atac la Federație: “De 5-6 ani nu au reușit să facă nimic!”

Ciprian Postolache   
in Tenis
03/12/2018, 13:37
Mihaela Buzărnescu, atac la Federație: “De 5-6 ani nu au reușit să facă nimic!” GALERIE FOTO
Mihaela Buzărnescu s-a supărat pe Federația română de tenis

Mihaela Buzărnescu s-a supărat rău pe Federația Română de Tenis. Jucătoarea ajunsă pe locul 24 WTA critică lipsa de implicare financiară a forului român din ultima vreme. Buzărnescu spune că FRT nu a ajutat-o cu nimic în ultimii ani. “De 5-6 ani de când sunt în circuit nu au reușit să facă nimic. Au avut și finanțări. Nu pot să comentez eu mai mult, pentru că nu am putere”, a spus Mihaela.

Buzărnescu a intrat în prima sută în urmă cu mai bine de un an, iar în ultimele 14 luni nu doar că s-a menținut la acest nivel, dar în 2018 românca a ajuns chiar și în primele 20 de jucătoare din lume. Pe 6 august 2018 Buzărnescu a fost pe locul 20 WTA, cea mai înaltă poziție pe care a ocupat-o vreodată. Românca a criticat însă Federația pentru că nu găsește fonduri pentru copii și chiar pentru recompensarea jucătoarele ce vin la meciurile de Fed Cup.

Mihaela Buzărnescu supărată pe FRT: “Teren gratuit și niște mingi, asta e susținerea lor!”

Chiar dacă acum toată lumea o invidiază, Buzărnescu a avut mari probleme înainte să intre în prima sută și a fost la un pas să renunțe la acest sport. “Cheltuielile de-a lungul carierei mele au fost exorbitante. Mult mai mari decât am caștigat din tenis. Anul acesta, recunosc, am avut câștiguri mai bune decât în trecut, dar cheltuielile la acest nivel sunt mult mai ridicate, pentru că trebuie să fii mereu cu cel puțin o persoană sau două alături, antrenor, preparator fizic, fizioterapeut, deplasările sunt foarte costisitoare.”, a spus românca ce a încasat în acest an din premii 1.114.218 dolari.

Mihaela Buzărnescu și Sorana Cârstea în meciul de Fed Cup cu Elveția

Saltul în clasamentul WTA i-a adus și cheltuieli mai mari româncei, care nu a primit niciun ajutor de la Federație nici măcar atunci când a jucat pentru România la Fed Cup.“Jucătorii și jucătoarele de la loturile de tineret și cei din Fed Cup și Davis Cup beneficiază de teren gratuit în cadrul Federației. Și la nevoie de niște mingi. Cam asta e susținerea lor, din păcate. De 5-6 ani de când sunt în circuit nu au reușit să facă nimic. Au avut și finanțări. Nu pot să comentez eu mai mult, pentru că nu am putere“, a spus dezamăgită Mihaela Buzărnescu într-un interviu pentru ProSport.

  • 1.491.035 de dolari a încasat din premii de-a lungul carierei Mihaela Buzărnescu
Închide ×