Nicio categorie

O lună magică pentru Mihaela Buzărnescu. A câştigat patru turnee

Şi aşa numitul tenis mic, din circuitul ITF, poate oferi destule satisfacţii. Este cazul pentru Mihaela Buzărnescu, locul 213 în ierarhia WTA. Jucătoarea în vârstă de 29 de ani pare a fi acum...
16.07.2017 | 18:46
O lună magică pentru Mihaela Buzărnescu. A câştigat patru turnee

Şi aşa numitul tenis mic, din circuitul ITF, poate oferi destule satisfacţii. Este cazul pentru Mihaela Buzărnescu, locul 213 în ierarhia WTA. Jucătoarea în vârstă de 29 de ani pare a fi acum în cel mai bun moment al carierei sale. Rezultatele înregistrate în ultima lună sunt cu adevărat impresionante, cifre de top chiar şi pentru acest nivel, ştiut fiind că turneele ITF sunt a treia categorie valorică, după cele WTA şi challange-uri.

Mihaela Buzărnescu a câştigat duminică, de o manieră categorică, finala turneului de la Versmold, în Germania, nedându-i nici o şansă în ultimul act austriecei Barbara Haas, care a reuşit să facă doar două game-uri în tot meciul! Haas ocupă locul 179 în lume. Acest triumf vine să încununeze un parcurs cu patru succese, început la Hodmezovasarhely în Ungaria şi continuat la Izmir, în Turcia şi la Getxo, în Spania.

Mihaela Buzărnescu a pierdut doar un meci într-o lună

Au fost turnee dotate cu premii în valoare de 60.000 de euro, cu excepţia celui din Spania, doar 25.000. Buzărnescu a fost de departe cea mai bună jucătoare din circuitul ITF în această perioadă, cu un bilanţ excepţional: 21 victorii şi un eşec. Şi acel eşec nu a fost suferit la vreun meci din ITF, ci în calificările de la Wimbledon, unde a depăşit primul tur, dar a pierdut în al doilea.

Mihaela şi-a propus ca până la finalul acestui an să ajungă undeva în jurul locului 150, cel puţin, considerând că abia acum se află la vârful carierei şi obiectivul ei este să reuşească la un moment dat să se apropie de graniţa TOP 100 sau chiar să intre acolo. Faptul că are deja 29 de ani nu o marchează în nici un fel, fiind foarte încrezătoare că dacă va continua să joace bine şi să câştige turnee în ITF va urca mult mai sus în clasament.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NICIO CATEGORIE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri