Sporturi

Mihaela Buzărnescu, debut cenușiu în Cehia-România din Fed Cup! Cum a învins-o Karolina Pliskova. Analiza Fanatik

09.02.2019 | 16:37
Mihaela Buzarnescu debut cenusiu in CehiaRomania din Fed Cup Cum a invinso Karolina Pliskova Analiza Fanatik

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în primul meci din confruntarea Cehia-România, din grupa Mondială I la Fed Cup, scor 1-6, 4-6. “Miki” nu a reușit surpriza în fața adversarei mult mai bine cotate, care se simte la Ostrava ca peștele în apă. Vezi punct cu punct, toate detaliile partidelor disputate de Simona Halep și Mihaela Buzărnescu în Fed Cup Cehia – România, accesând aplicația de mai jos.

Înainte de debut, în sală se simțea tensiunea duelului, care se anunță mai echilibrat ca niciodată. Chiar dacă meciul dintre Karolina Pliskova și Mihaela Buzărnescu avea o favorită certă, confruntarea a început sub semnul nervilor. “Miki” a început bine, a avut o minge de break în primul game, iar Pliskova s-a certat cu arbitrul încă de la început pentru un out corectat cu ajutorul tehnologiei hawk-eye la scorul 15-30. De altfel, a fost singurul challenge din tot meciul.

Mihaela Buzărnescu, debut cenușiu în Cehia-România din Fed Cup
Mihaela Buzărnescu, debut cenușiu în Cehia-România din Fed Cup

Mihaela Buzărnescu, debut cenușiu! Pliskova, serviciu devastator

După câteva minute în care a servit cu “doiul”, Pliskova a reușit să câștige primul game, iar apoi Buzărnescu nu a putut să își găsească ritmul la serviciu. Două “duble” și câteva ezitări au dus scorul rapid la 0-2. A urmat o perioadă în care Buzărnescu a forțat o revenire și chiar dacă a făcut 40-40 după 40-0, game-ul trei tot în contul Karolinei s-a dus. Problemele la serviciu ale româncei au continuat și Pliskova începea să se simtă din ce în ce mai confortabil pe hardul din Ostravar Arena. La fel o făceau și fanii care au cântat după fiecare punct, fiind bine alimentați cu bere, care se poate consuma în interiorul arenei.

În acest moment, Mihaela a fost complet depășită și s-a făcut repede 0-4, și mai apoi un incredibil 0-5.  Mihaela, cunoscută ca o fire explozivă a rămas calmă până la 0-5 când a dat primele semne de frustrare. Semne care au ajutat-o, în condițiile în care a reușit să câștige primul game al confruntării. Dar, Pliskova și-a fructificat serviciul destul de ușor și după doar 34 de minute a fost 6-1. Un set dominat de Pliskova, care s-a folosit la maximum de armele ei principale: serviciu și forehand, ambele devastatoare.

Setul secund a început cu Mihaela reușind un game solid pe propriul serviciu, care putea fi consolidat cu un break. Din nou minge de break în primul game pe serviciul Karolinei, dar nici de această dată nu a putut profita. În cele mai importante momente, Karolina a găsit servicii puternice de 180-190 de km/h care îi aduceau punctul fără efort.

Mihaela Buzărnescu, debut cenușiu în Cehia-România din Fed Cup
Prezentarea jucătoarelor înainte de Cehia-România

A urmat apoi cel mai lung game al confruntării, Mihaela și Karolina luptându-se 15 minute pentru avantaj în setul secund. A fost un game al nervilor în care ambele jucătoare au aruncat cu racheta de pământ, dar care a fost în sfârșit adjudecat de româncă. Chiar dacă în game-ul următor a avut câteva retururi bune, “Miki” nu a pus în pericol serviciul bombă al Pliskovei.

Pliskova, în formă excelentă pe hardul de la Ostrava!

“Miki” a păstrat ritmul bun din setul secund și cu ajutorul unui serviciu bun a revenit în avantaj la 3-2, însă Karolina nu a fost deloc îngrijorată. Doi ași și două servicii direct câștigătoare au adus-o din nou la egalitate cu românca. Cehoaica muncea mult mai puțin pentru punctele de pe propriul serviciu. S-a mers cap la cap, însă la 4-3 pentru “Miki” a venit și primul moment de slăbiciune al Karolinei.

0-30 pe propriul serviciu și Buzărnescu se afla într-o poziție bună de a face break-ul. Cehoaica a apelat din nou cu încredere una dintre armele sale preferate și au urmat trei servicii uriașe la rând. Game-ul a fost apoi adjudecat după un schimb în care Pliskova a dominat punctul.

Presiunea pusă de Pliskova s-a intensificat în final de set și a reușit break-ul cu câteva lovituri câștigătoare. Ultimul game a fost o formalitate pentru cehoaică, Pliskova apelând cu încredere la serviciul care nu a dezamăgit-o până în acel moment. 6-4 în setul secund și după o oră și 25 de minute, Karolina Pliskova a încheiat meciul, 6-1, 6-4.

România-Cehia 1-0 după primul meci
România-Cehia 1-0 după primul meci

Cehia are 1-0 după primul meci, însă lucrul bun pentru noi este că Mihaela Buzărnescu a arătat că se poate ridica la nivelul unui adversar de top. Un gând încurajator înaintea duelului de duminică cu Siniakova, sportivă care nu este de nivelul Karolinei Pliskova. Confruntarea dintre Siniakova și Buzărnescu poate fi duelul cheie al acestei confruntări. Să nu uităm, după primul meci doar s-au confirmat calculele hârtiei, iar dacă acestea se respectă, după prima zi scorul ar putea fi 1-1.