Interviu

Mihaela Buzărnescu, dezamăgită la finalul meciului cu Halep: “A fost aiurea decizia!” Ce spune despre Simona. EXCLUSIV

03.07.2019 | 20:37
Mihaela Buzarnescu dezamagita la finalul meciului cu Halep A fost aiurea decizia Ce spune despre Simona EXCLUSIV

Mihaela Buzărnescu a pierdut în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 2-6, în fața Simonei Halep. Confruntarea din turul doi de la Wimbledon a fost una de mare luptă, încheiată cu o controversă, un punct acordat Simonei Halep în loc ca mingea să fie rejucată.

“Miki” Buzărnescu a acordat un interviu pentru FANATIK la finalul meciului despre duelul românesc de la Wimbledon, în care a vorbit despre sentimentele care au încercat-o când a aflat că joacă împotriva Simonei, despre faptul că a lucrat mult pe partea de stăpânire de sine, dar și despre controversele din finalul meciului.

Mihaela Buzărnescu, dezamăgită la finalul meciului cu Halep: “Cred că experiența ei a contat”

Ai făcut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimul timp. Cum ai văzut acest meci? 

Am jucat bine, a fost un meci frumos. Mare păcat că a pierdut una dintre noi. Felicitări Simonei pentru meci și mult succes pe mai departe și sper că voi avea multe de învățat pe viitor din acest meci.

Unde crezi că s-a rupt meciul?

Nu știu exact. Pur și simplu s-a jucat până în ultima minge.

Crezi că s-a făcut diferența la una sau două mingi?

Cred că experiența ei a contat. Are multe meciuri mari câștigate la cel mai înalt nivel. Asta a făcut-o să fie peste mine în momentele decisive. Eu mai am de învățat din acest lucru ca să pot să am rezultatele acestor jucătoare de top.

Mihaela Buzărnescu, dezamăgită la finalul meciului cu Halep A fost aiurea decizia! Ce spune despre Simona. EXCLUSIV
Mihaela Buzărnescu, dezamăgită la finalul meciului cu Halep A fost aiurea decizia! Ce spune despre Simona. EXCLUSIV

“A fost mai greu să jucăm pentru că este româncă”

Ești mai superstițioasă. Nu știai cu cine vei juca. Ai aflat de la Eurosport. Care a fost primul tău gând când ai aflat că joci împotriva Simonei?

Îmi părea rău că jucăm două românce și că nu putea fi prin turul 3 sau 4. Am luat-o ca pe un meci normal, multă lume aștepta acest meci de mult timp și am luat-o ca pe un bonus, un challenge să am ocazia să joc împotriva ei. Voiam să fac cât mai bine în acest meci.

Ești mulțumită de ceea ce ai realizat azi?

În mare parte, da. Dar tot timpul îți pare rău când pierzi un meci. Am avut momente bune și trebuie să rămân cu ele.

Am vorbit și cu celelalte fete înainte de meci. Toate erau supărate că jucați împreună. Spuneau că este o încărcătură aparte. Ai simțit acest lucru pe teren? 

Nu conta că e top 10 sau top 100. A fost mai greu să jucăm pentru că este româncă. E încărcătură mai mare că e compatrioata ta, e prietenă. Jucăm Fed Cup împreună, ne întâlnim, e normal să fie mai greu. Trebuie să facem abstracție pe teren. Respectul este acolo, dar trebuie să lupți pentru tine.

Mihaela Buzărnescu, dezamăgită la finalul meciului cu Halep A fost aiurea decizia! Ce spune despre Simona. EXCLUSIV
Mihaela Buzărnescu, dezamăgită la finalul meciului cu Halep A fost aiurea decizia! Ce spune despre Simona. EXCLUSIV

“Mi s-a părut foarte aiurea decizia!” 

Ce s-a întâmplat la ultima minge? S-a dat aut, tu te-ai oprit… Cum a fost?

M-am oprit, pentru că s-a strigat aut nici nu m-am concentrat să lovesc. Eram convinsă că este în afara jocului, nici nu m-am uitat. Apoi, arbitra a dat minge bună și în loc să repetăm, i-a dat ei punctul. Nu știu de ce i-a dat direct punctul pentru că pe mine mă deranjase că a strigat arbitrul. Nu am mai lovit, nu m-am mai concentrat când am văzut-o. I-a dat ei punctul și am spus: ‘ooook’. Mi s-a părut foarte aiurea decizia. Faptul că a strigat aut m-a deranjat.

În setul decisiv ai revenit, ai avut și mai multe reacții de calm în momentele importante în care noi eram obișnuiți să izbucnești…

Am lucrat mult la aspectul acesta. Când ai anumite momente când ești vulnerabil și adversarele știu și încearcă să profite de el, trebuie să lucrezi la acest capitol și chiar a muncit mult.

  • 53 WTA e locul ocupat de Mihaela Buzărnescu
  • 388,254 de dolari a adunat Buzărnescu în acest an