Sporturi

Mihaela Buzărnescu, în formă înainte de Fed Cup! S-a calificat în optimi la Charlestone

03.04.2019 | 21:33
Mihaela Buzarnescu in forma inainte de Fed Cup Sa calificat in optimi la Charlestone
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu pare că și-a intrat în formă înainte de întâlnirea cu Franța din semifinalele Fed Cup, care se va disputa la Rouen în perioada 20-21 aprilie. Miki a avut un start de 2019 dezastruos și până la turneul de la Charlestone obținuse o singură victorie în 11 meciuri, în primul tur al turneului de la Acapulco, în fața australiencei Daria Gavrilova.

Mihaela Buzărnescu, în formă înainte de Fed Cup

Înscrierea la turneul de la Charleston, dotat cu premii în valoare totală de 823.000 de dolari, pare să fie de bun augur pentru Mihaela Buzărnescu, care își intră în formă pentru semifinala de Fed Cup cu Franța. Aflată pe locul 30 în clasamentul WTA, Miki a început șovăitor competiția din Statele Unite ale Americii și a învins-o în primul tur pe pe sportiva poloneză Magdalena Frech, locul 182 WTA, cu scorul de 6-1, 4-6, 7-5.

ADVERTISEMENT

În turul secund, Miahela Buzărnescu, cap de serie numărul 12, a avut o prestație mult mai solidă și a trecut lejer de americanca Lauren Davis, locul 184 WTA, venită din calificări. Românca, care anul trecut era eliminată în turul doi de italianca Sara Errani, s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră și 13 minute, și și-a asigurat 55 de puncte în clasamentul WTA și un cec în valoare de 9.860 de dolari.

Mihaela Buzărnescu în timpul meciului cu Lauren Davis de la Charlestone
Mihaela Buzărnescu în timpul meciului cu Lauren Davis de la Charlestone

Buzărnescu vrea revanșa cu Wozniacki

În optimile de finală ale turneului de la Charlestone, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 5 și locul 13 WTA, și nemțoaica Laura Siegemund, poziția 104 în clasamentul mondial. Miki s-a întâlnit de două ori în carieră cu Wozniacki, în ambele cazuri în primul tur al unor turnee de Grand Slam (US Open 2017 și Australian Open 2018), și de fiecare dată daneza s-a impus în două seturi. În schimb, cu Siegemund nu a dat piept până în acest moment.

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu a fost convocată în echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirera din semifinale cu Franța, dar locul ei în meciurile de simplu nu mai era așa de sigur după începutul de an mai slab, căpitanul nejucător Florin Segărceanu gândindu-se să mizeze pe Monica Niculescu. Dar prestația Mihaelei la turneul de la Charleston ar putea să schimbe părerea omului care conduce destinele echipei de Fed Cup.