Sporturi

Mihaela Buzărnescu, învinsă de Bianca Andreescu în optimile de finală ale turneului din Mexic. FOTO+VIDEO

28.02.2019 | 08:23
Mihaela Buzarnescu invinsa de Bianca Andreescu in optimile de finala ale turneului din Mexic FOTOVIDEO

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă, joi dimineața, de Bianca Andreescu în optimile de finală ale turneului din Mexic, de la Acapulco. Jucătoarea care ocupă locul 31 în clasamentul WTA nu a reușit să își consolideze victoria din primul tur și a cedat cu scorul de 6-2, 75. VEZI VIDEO MAI JOS!

Mihaela Buzărnescu, eliminată de Bianca Andreescu la turneul din Mexic

Partida dintre Mihaela Buzărnescu și Bianca Andreescu a durat o oră și 43 de minute. În primul set, Miki a încercat să revină în momentul în care era condusă cu 4-0, dar nu a reușit să recupereze deficitul, iar Bianca Andreescu a mai câștigat o dată cu returul. Astfel, primul set a fost pierdut de Buzărnescu cu scorul de 6-2.

În schimb, în setul doi din optimile de finală ale turneului din Mexic, de la Acapulco, românca a egalat de la 3-5,  un break al canadiencei în jocul 7, salvând la acel scor și o minge de meci pe propriul serviciu. După duelul cu Bianca Andreescu, Mihaela Buzărnescu nu va pierde decât cel mult o poziție în ierarhia de luni. După ce a trecut de Miki în optimi, Bianca o va întâlni în sferturile de finală pe Saisai Zeng (China, 40).

Bianca Andreescu și Mihaela Buzărnescu înaintea meciului de la turneul din Mexic. Sursă foto: abiertomexicanodetenis.com

Mihaela Buzărnescu și Irina Bara, eliminate și de la dublu

După ce a fost eliminată de Bianca Andreescu din optimile de finală ale turneului din Mexic, Mihaela Buzărnescu a făcut echipă cu Irina Bara (64 WTA la dublu) în meciul disputat contra cuplului Tatjana Maria (Germania, 81) și Christina McHale (SUA, 133), dar româncele au fost învinse cu 6-2, 2-6 (8-10).  Partida de la dublu a durat o oră și 13 minute. Irina şi Mihaela au început bine tie-break-ul de meci: 5-2, 7-6, dar de la 8-8 adversarele s-au desprins decisiv.

Pentru prezența în optimile turneului de la Acapulco, Mihaela Buzărnescu va primi un cec în valoare de 3.310 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA. De partea cealaltă, Bianca Andreescu, adolescenta de origine română care reprezintă Canada, și-a asigurat un premiu în valoare de 5.900 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA. La dublu, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara au luat un singru punct WTA și au de împărțit un cec în valoare de 960 de dolari.

  • 250.000 de dolari sunt premiile totale ale turneului de la Acapulco