Sporturi

Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea intră în febra turneelor! Unde şi cu cine joacă ele

29.12.2018 | 13:00
Mihaela Buzarnescu Irina Begu Ana Bogdan si Sorana Cirstea intra in febra turneelor Unde si cu cine joaca ele

Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea intră în febra turneelor! Sezonul competiţional a început deja cu o mulţime de partide interesante, iar jucătorii, atât din ATP, cât şi din WTA sunt în febra competiţiei. Nici româncele nu fac excepţie. În prima săptămână din 2019 le vom vedea la treabă pe Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea, şi cu puţin noroc şi Monica Niculescu. Sportiva născută în Slatina este la doar o victorie distanţă de tabloul principal de la Shenzhen, turneu câştigat anul trecut de Simona Halep la simplu şi de  Simona Halep şi Irina Begu la dublu. Liderul mondial din WTA nu va evolua în prima săptămână din 2019.

Astăzi la primele ore ale dimineţii a avut loc tragerea la sorţi de la Shenzhen, în China, turneu dotat cu premii de 750.000 de dolari, acolo unde avem direct calificate pe tabloul principal trei românce: Irina Begu, 67 WTA, Ana Bogdan, 76 WTA, şi Sorana Cîrstea, 84 WTA. Competiţia va avea loc în perioada 30 decembrie – 5 ianuarie. Irina Begu va evolua în turul inaugural cu o jucătoare venită din calificări, în vreme ce Ana Bogdan va întâlni pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, locul 42 WTA. Dacă trec de adversarele lor, Irina Begu și Ana Bogdan se pot duela în turul secund.

Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea intră în febra turneelor

Româncele şi-au aflat adversarele la primul turneu din 2019

Sorana Cîrstea, pe de altă parte, va avea teoretic o misiune mai uşoară. Ea o va întâlni în primul tur pe poloneza Magda Linette, locul 81 WTA. Sportiva din Belarus, Aryna Sabalenka, locul 13 WTA, este principala favorită a turneului, la care mai sunt prezente Caroline Garcia, Qiang Wang, Jelana Ostapenko și Maria Şarapova. Numărul româncelor de pe tabloul principal poate creşte. În calificări o mai avem pe Monica Niculescu, 99 WTA. Ea a trecut în primul tur al calificărilor de rusoaica Irina Kromaceva, locul 135 mondial, scor 6-0, 6-3, după 59 de minute de joc. În runda următoare, Monica Niculescu o va întâlni pe japoneza Nao Hibino, locul 113 mondial.

De partea cealaltă, Mihaela Buzărnescu va juca la Brisbane, după care va face deplasarea la Hobart, care va avea loc între 5-12 ianuarie, turneu la care a jucat în ultimul act în 2018. Ea o va întâlni în primul tur la Brisbane pe ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 27 mondial. Sportiva noastră şi Tsurenko s-au mai întâlnit de două ori în circuit până în prezent, la Hobart şi Doha, de fiecare dată impunându-se sportiva din România. Principala favorită a turneului este o altă sportivă din Ucraina, Elina Svitolina, locul 4 WTA. Este deja cunoscut faptul că Miki va încerca să dea totul încă de la primul turneu din 2019, mai ales că obiectivele sale sunt tot mai mari în circuit.