Mihaela Buzărnescu, vis ratat. A pierdut prima finală WTA din carieră

Sergiu Preda, Sorin Dumitrescu
in Sporturi
13/01/2018, 09:10
Mihaela Buzărnescu, vis ratat. A pierdut prima finală WTA din carieră

UPDATE: ora 11:30. Set cu 6-3 şi meci Elise Mertens, care a profitat de alte erori neforţate ale lui Buzărnescu, parcă obosită după efortul depus şi neîncrezătoare în şansa ei.

UPDATE: ora 11:20: S-a reluat partida, cu Buzărnescu la servici. Dipă şase mingi de meci pentru Mertens salvate, românca rămâne în meci, făcându-şi serviciul: 5-3, dar belgianca va servbi pentru trofeu.

UPDATE: ora 10:15. Partida a fost din nou întreruptă de ploaie, la scorul de 5-2 pentru Mertens şi 40-40 pe serviciul lui Buzărnescu. În al treilea set românca a comis din nou o sumedenie de erori în situaţii uşoare, de care a profitat Mertens.

UPDATE: ora 10:00 Mertens a ţinut de breakul făcut şi e aproape de a-şi învinge pentru a treia oară fosta parteneră de dublu din 2016, alături de care a câştigat în Mexic un turneu ITF, la Tampico. Este 5-2 pentru belgiancă şi va servi Mihaela.

UPDATE: ora 09:45. La scorul de 2-2 Buzărnescu pierde pe serviciul său şi Mertens ia o opţiune importantă, dar nu decisivă.

UPDATE: ora 09:25. Buzărnescu serveşte perfect şi restabileşte egalitatea la seturi. Decisivul va stabili dacă visul româncei va deveni realitate.

UPDATE: ora 09:19. Buzărnescu joacă din ce în ce mai bine şi la scorul de 4-4 reuşeşte la a patra încercare să facă breakul. Va servi pentru câştigarea setului doi.

UPDATE: ora 09:00. S-a reluat partida, în al doilea set este 4-3 pentru Mertens şi serveşte Buzărnescu. Mihaela a avut o mare şansă de break la 3-3, când a făcut 40-15 pentru prima dată pe serviciul lui Mertens, dar nu a putut face breakul.

UPDATE: 13 ianuarie. Începută la ora 03:00 finala de la Hobart dintre Mihaela Buzărnescu şi belgianca Elise Mertens nu s-a încheiat încă, urmare a ploii care a făcut imposibilă continuarea partidei în al doilea set. Primul a fost câştigat clar, cu 6-1 de către Mertens, care avea, până la acest meci, două victorii din două confruntări cu sportiva noastră, în competiţii ITF. În cel de-al doilea set jocul a fost oprit la scorul de 2-1 pentru belgiancă şi cu Buzărnescu având avantaj pe propriul servici.

Mihaela Buzărnescu este marea revelaţie a tenisului românesc. La 29 de ani ea a reuşit efectiv să explodeze în ultimele 12 luni şi ocupă acum locul 47 WTA, după ce la începutul lui 2017 se situa abia pe poziţia a 500-a în lume. 

Anul trecut, măcinată psihic şi fizic de un lanţ de accidentări, Mihaela se gândea serios să termine cu tenisul. “Am vrut să renunţ la tenis anul trecut, dar de atunci mentalitatea mea s-a schimbat. Am devenit mai sigură şi mai relaxată şi m-am bucurat de sprijinul unei persoane importante” – a dezvăluit Buzărnescu. Pentru 2018 obiectivul este menţinerea în primele 100 de jucătoare ale lumii.

Mihaela Buzărnescu nu credea nici ea în finală

După ce a reuşit să se impună categoric în semifinala cu Lesia Tsurenko, 6-2. 6-2, Mihaela şi-a atins visul de a juca prima finală WTA din carieră.  “Nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla aşa ceva. Nici măcar pe aproape. Nici măcar nu visam noaptea la aşa ceva. Ţin minte că anul trecut când am fost în calificări la Australian Open am visat noaptea că mă voi ajunge pe tabloul principal şi voi trece de primul tur, dar bineînţeles că asta nu s-a întâmplat. De obieci când visezi asemenea lucruri noaptea nu se întâmplă niciodată. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Familia mea m-a susţinut întotdeauna, prietenii şi apropiaţii la fel. Mama şi tata credeau că la un moment dat în viaţă voi reuşi, dar eu nu credeam că se va întâmpla asta ţinând cont de toate accidentările pe care le-am avut. Dar au făcut ei asta pentru mine” – a declarat Mihaela Buzărnescu după meci.