Sport

Mihaela Buzărnescu, lăudată de New York Times după meciul contra Serenei Williams! Ce au scris americanii

Mihaela Buzărnescu a fost eliminată în turul 2 al turneului de la Roland Garros de Serena Williams, dar i-a cucerit pe jurnaliștii americani.
03.06.2021 | 10:48
Mihaela Buzarnescu laudata de New York Times dupa meciul contra Serenei Williams Ce au scris americanii
ADVERTISEMENT

Românca a câștigat un set în disputa cu fostul lider mondial WTA, dar a pierdut categoric decisivul. Americanca s-a impus cu 6-3, 5-7, 6-1.

Mai bine de două ore a durat confruntarea dintre Williams și Buzărnescu, jucătoarea din România fiind lăudată de jurnaliștii de la New York Times.

ADVERTISEMENT

New York Times: ”Poziția din clasament nu reflectă talentul ei”

Mihaela Buzărnescu și Serena Williams s-au întâlnit pentru prima oară în circuitul mondial.

În ciuda poziției din clasamentul WTA, locul 174, românca a etalat un joc solid în fața triplei câștigătoare a turneului parizian.

”Adversara Serenei Williams, Mihaela Buzărnescu, o stângace în vârstă de 33 de ani și cu un doctorat în sport, a ajuns în prezent pe locul 174 WTA, dar această poziție nu reflectă în niciun caz talentul ei. 

ADVERTISEMENT

Buzărnescu a demonstrat din nou că poate da lovituri câștigătoare din situații neașteptate. Românca a ajuns cel mai sus în clasament pe locul 20, în 2018, dar apoi a fost chinuită de accidentări și de o operație la umăr”, notează sursa citată.

Pentru calificarea în turul 2 la Roland Garros Mihaela Buzărnescu va primi un cec de 60.000 de euro și 70 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu continuă la dublu

Eliminată din proba de simplu, Mihaela Buzărnescu continuă turneul de la Paris în proba de dublu alături de Patricia Țig.

Româncele le vor înfrunta, joi, pe Caroline Dolehide și Lara Arruabarrena. Tot joi sunt programate, în cadrul turneului de dublu, întâlnirile Irina Begu/Nadia Podoroska – Estelle Cascino/Jessika Ponchet și Monica Niculescu/Jelena Ostapenko – Marta Kostyuk/Aliksandra Sasnovich.

ADVERTISEMENT

În proba de simplu România are două reprezentante în turul 3. Sorana Cârstea, respectiv Ana Bogdan, aceasta din urmă profitând de retragerea lui Naomi Osaka.

Accederea în turul 3 reprezintă cea mai bună performanță obținută de Ana Bogdan la un turneu de Grand Slam. O singură dată a mai ajuns atât de departe. S-a întâmplat în 2018 la Australian Open.

ADVERTISEMENT