Sporturi

Mihaela Buzărnescu, primul titlu WTA din carieră! Video. Rezumatul finalei

06.08.2018 | 01:32
Mihaela Buzarnescu primul titlu WTA din cariera Video Rezumatul finalei

UPDATE, ora 01:20 / Mihaela Buzărnescu a câștigat finala de la San Jose, împotriva Mariei Sakkari, scor 6-1, 6-0. Este primul titlu WTA după româncă, la chiar prima ei finală la un turneu de categoria Premier. Românca urcă pe 20 WTA și pe 15 în clasamentul Race.

“Felicitări, Maria! A fost o săptămână excelentă și pentru tine. Ești încă atât de tânără, ai atât de mult timp să te mai lupți pentru trofee. Eu mai am cam doi ani de jucat. Anul trecut pe vremea asta jucam în ITF, nu credeam că voi mai ajunge la acest nivel. Îmi pare rău că nu a fost nici o americancă în finală. Dar mă bucur că anul viitor voi fi pe posterul turneului. Mulțumesc organizatorilor, totul a fost perfect. De asemenea, părinților și staff-ului meu. Sunt foarte fericită”, a declarat Buzărnescu după victoria din finală.


Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari LIVE STREAM TV ONLINE Digi Sport – finala – San Jose. Mihaela Buzărnescu a obţinut calificarea în finala de la San Jose după ce a reuşit să o învingă pe Elise Mertens, scor 4-6, 6-3, 6-1, la capătul unei partide care a durat două ore şi 19 minute. Este cea mai bună performanţă din cariera jucătoarei care este clasată a doua între românce, după Simona Halep. VEZI MECIUL ACCESÂND APLICAŢIA DE MAI JOS

Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari LIVE STREAM TV ONLINE Digi Sport – finala – San Jose. Pentru Mihaela Buzărnescu este cea de-a treia finală din 2018, după cele de la Hobart şi Praga. De altfel, în prima ei finală, cea din Australia, Miki era învinsă chiar de Elise Mertens, cea pe care a eliminat-o în penultimul act la San Jose. Totuşi,  este cea mai mare performanţă din cariera Mihaelei Buzărnescu, deoarece acest turneu face parte din categoria Premier, faţă de precedentele, care erau International, cea mai slabă categorie WTA.

Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari LIVE VIDEO. Când se joacă meciul

Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari, finala de la San Jose 2018.  În finala turneului de la San Jose, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, locul 49 WTA, care a trecut cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după două ore și 14 minute, de sportiva americană Danielle Rose Collins, poziția 42 în ierarhia mondială. Sakkari a avut o revenire de senzație de la 3-6, 1-4 și s-a calificat în premieră în finala unui turneu WTA. De altfel, sportiva din Grecia a fost condusă în decisiv cu 2-0, dar apoi a câștigat șase ghemuri la rând.

Finala de la San Jose va avea loc în noaptea de duminică spre luni, de la ora 00:00, ora României. Mihaela Buzărnescu, în vârstă de 30 de ani, și Maria Sakkari, în vârstă de 23 de ani, nu s-a mai întâlnit până acum în carieră. De altfel, la finala de la San Jose, care se va disputa în noaptea de duminică spre luni, se va înregistra o premieră, oricare jucătoare se va impune va obține primul titlu din carieră. Câştigătoarea turneului de la San Jose va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte în clasamentul WTA, iar finalista va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte.

Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari LIVE STREAM finala San Jose

Buzărnescu va avea 1903 puncte dacă pierde în finala de la San Jose, iar dacă se impune va acumula 2068, suficient pentru a urca încă o poziţie, pe locul 20, peste Barbora Strykova.  De asemenea, românca a urcat trei poziţii în clasamentul WTA Race, până pe 15, unde va rămâne indiferent de rezultatul finalei. Astfel, Miki are o şansă de a se lupta pentru un loc în primele opt, pentru Turneul Campioanelor, la Singapore.

Întrebată după victoria superbă contra lui Mertens despre parcursul grozav din 2018, Mihaela a punctat: E karma, nu? Sper să fie. E vremea răzbunării pentru toate acele suferinţe pe care le-am îndurat în ultimii ani. Toate acele operaţii. E fantastic că am reuşit să nu mă predau, că am mers mai departe şi am crezut în mine şi în posibilitatea de a reveni. După toate problemele pe care le-am avut, e un vis devenit realitate să fiu la acest nivel“.

Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari TV ONLINE pe Digi Sport

După ce s-a impus în faţa belgiencei Elise Mertens şi a obţinut accesul în finala probei de simplu, Mihaela Buzărnescu a revenit la scurt timp pe teren, pentru meciul de dublu, însă a ratat calificarea și în finala probei de dublu de la San Jose. Românca și britanica Heather Watson, cotate cu șansa a doua la trofeu, au fost învinse în semifinale, cu scorul de 4-6, 6-3, 8-10, după o oră și 28 de minute, de surorile Liudmila și Nadiia Kișenok din Ucraina, cap de serie numărul 3. Acestea vor juca în finală împotriva perechii formate din Latisha Chan (Taiwan) și Kveta Peschke (Cehia), principalele favorite, care au trecut, în penultimul act al competiției, cu scorul de 6-1, 6-4, de japonezele Miyu Kato și Makoto Ninomiya.

Un succes în finala de la San Jose cu Sakkari îi va aduce Mihaelei 136.695 de dolari şi 470 de puncte WTA. Dacă se va impune, Miki va avea un total al banilor câştigaţi din tenis de peste 1,2 milioane de euro. Până la Roland Garros 2018 (unde a ajuns până în optimi), sportiva din România adunase 547.605 de euro din tenis. În ultimele patru luni, Mihaela a obţinut performanţe notabile şi a câştigat premii pe măsură, cele mai mari fiind dobândite la Paris (222.000 de euro pentru accesul în a doua săptămână) şi 112.000 de euro (pentru turul trei de la Wimbledon). Acum, indiferent de rezultatul finalei Premier, Miki va primi un alt premiu consistent. Acest lucru va face ca în ultimele 4 luni Buzărnescu să fi câştigat mai mulţi bani din tenis decât înainte, în întreaga ei carieră.

Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari LIVE TEXT – cote și ponturi la pariuri sportive

Mihaela Buzărnescu porneşte cu prima şansă în finala de la San Jose, însă bookmakerii nu consideră că există o diferenţă prea mare între Mihaela Buzărnescu şi adversara sa din Grecia, Maria Sakkari (49 WTA). O dovadă în plus că Mihaela a fost convingătoare în acest turneu. Cotă 1,80 pentru un succes al Mihaelei, în vreme ce o victorie pentru Sakkari primește cota 2,00.