Sport

Mihaela Buzărnescu nu are de gând să se retragă din activitate: „Doar atunci o să mă las de tenis”

Ajunsă la 34 de ani și măcinată de accidentări, Mihaela Buzărnescu (locul 120 WTA) nu are de gând să se retragă. Bucureșteanca consideră că mai are multe de demonstrat pe terenul de tenis.
02.06.2022 | 13:11
Mihaela Buzarnescu nu are de gand sa se retraga din activitate Doar atunci o sa ma las de tenis
Mihaela Buzărnescu nu are de gând să se retragă din activitate: „Doar atunci o să mă las de tenis”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Născută în Zodia Taurului, pe 4 mai 1988, nici nu e de mirare că perseverența este una dintre principalele caracteristici ale Mihaelei Buzărnescu. Sportiva din București nici nu vrea să audă de retragere și chiar vrea să revină în top 100 WTA.

Mihaela Buzărnescu nici nu vrea să audă de retragere

Mihaela Buzărnescu a participat pe tabloul principal la Roland Garros 2022 din postura de „lucky loser”, dar a părăsit rapid Grand Slam-ul de la Paris, în primul tur, acolo unde a fost învinsă de Madison Brengle (32 de ani, locul 57 WTA).

ADVERTISEMENT

După eliminarea prematură de la Roland Garros, Miki a ținut să le transmită un mesaj ferm celor care ar vrea să o vadă retrasă. Mai mult, Buzărnescu și-a fixat și obiective importante.

„Îmi doresc să capăt cât mai multă încredere, pentru că această încredere îți aduce și victorii. Sper ca, până la US Open, să revin în Top 100, asta îmi doresc din tot sufletul.

ADVERTISEMENT

Potențial am, dar îmi trebuie încredere și meciuri câștigate și susținere. Lumea mă tot înreabă de ce nu mă las, că nu mai joc așa cum jucam înainte.

Când o să simt nevoia să mă las, atunci o să mă las de tenis. Nu se va întâmpla acest lucru prea curând.

ADVERTISEMENT

Când o să am mai multe meciuri câștigate, probabil și cei din exterior vor fi mai mulțumiți de jocul meu”, a declarat Mihaela Buzărnescu pentru Eurosport.

Buzărnescu, în proces cu WTA

2018 a fost cel mai bun an din cariera Mihaelei Buzărnescu, atunci când a ajuns pe locul 20 în ierarhia mondială. De atunci, bucureșteanca n-a reușit să se mai ridice la același nivel, pentru că a suferit o accidentare teribilă, la Montreal, în meciul cu Elina Svitolina.

ADVERTISEMENT

Buzărnescu a călcat strâmb și s-a accidentat la glezna piciorului drept. Din cauza durerilor, Miki a fost nevoită să părăsească arena în scaunul cu rotile. Arbitrul a venit cu o întârziere mult prea mare pentru un turneu de calibrul Premier 5 și astfel românca a dat WTA-ul în judecată.

ADVERTISEMENT