Sporturi

Mihaela Buzărnescu, primul titlu WTA din carieră! Cât urcă în clasament după finala de la San Jose

06.08.2018 | 03:01
Mihaela Buzarnescu primul titlu WTA din cariera Cat urca in clasament dupa finala de la San Jose

Mihaela Buzărnescu, primul titlu WTA din carieră. Miki s-a impus categoric în finala de la San Jose, California, disputată contra Mariei Sakkari, din Grecia, scor 6-1, 6-0, şi îşi continuă ascensiunea fulminantă în circuit. La a treia finală din 2018, prima de categoria Premier, Mihaela Buzărnescu îşi adjudecă titlul şi îşi asigură prezenţa în top 20 WTA pentru prima dată în carieră.

Mihaela Buzărnescu, la primul ei trofeu. Iar la actualizarea de luni, românca va urca patru poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 20, cu 2068 de puncte. În plus, în condiţiile în care are foarte puţine puncte de apărat de anul trecut, când evolua în turnee ITF, Miki îşi poate continua fără probleme ascensiunea şi în următoarea perioadă. De altfel, în clasamentul WTA Race, în care sunt valabile doar rezultatele din 2018, urcă acum pe locul 15.

Mihaela Buzărnescu, primul titlu WTA din carieră! Poate visa la Turneul Campioanelor!

Mihaela Buzărnescu s-a impus la WTA San Jose şi ajunge la 1995 de puncte în ierarhia Race. Iar perspectivele ei pentru o prezenţă la Turneul Campioanelor, performanţă de neimaginat la începutul anului, sunt din ce în ce mai mari. Aflată pe 15, Miki este la doar 585 de puncte de ocupanta locului opt, ultimul care duce la Singapore, pe care se află Karolina Pliskova.

Pentru victoria de la San Jose, Mihaela Buzărnescu încasează un cec în valoare de 136.695 de dolari şi primeşte şi 470 de puncte în ierarhia WTA. Miki nu are foarte mult timp să sărbătorească, ci trebuie să meargă la Montreal. Va juca marţi în primul tur, contra unei jucătoare venite din calificări, iar dacă trece în turul 2 va da peste Elina Svitolina, cea pe care a învins-o de două ori în 2018.

Mihaela Buzărnescu, primul titlu WTA din carieră
Mihaela Buzărnescu a uimit lumea tenisului cu ascensiunea ei în 2018.

Mihaela Buzărnescu, primul titlu WTA din carieră. În octombrie 2017 câştiga primul ei meci în WTA

Ascensiunea fulminantă a Mihaelei Buzărnescu a uimit lumea tenisului. În această a perioadă a sezonului trecut, Miki nu jucase niciodată pe tabloul principal al unui turneu WTA. La acest nivel, pierduse de 16 ori în calificări, pe parcursul a zece ani, începând din 2007. A reuşit să intre pe tabloul principal la US Open, iar ceva mai târziu obţinea şi prima ei victorie în circuitul WTA, la Linz, în octombrie. A terminat sezonul 2017 pe locul 72 WTA, cu trei victorii în WTA, toate la Linz. A fost cea mai bună clasare la final de an pentru ea, peste recordul pe care îl stabilise în 2011, locul 155.

Un 2018 nebun a început pentru ea cu finala de la Hobart, în ianuarie, pierdută în faţa Elisei Mertens. În drumul ei spre titlul de la San Jose, Miki şi-a luat revanşa şi în faţa belgiencei, pe care a învins-o în semifinale. Sachia Vickery, Amanda Anisimova şi Ajla Tomljanovic sunt celelalte jucătoare pe care Mihaela le-a învins în drumul ei spre finala de la San Jose, câştigată în faţa Mariei Sakkari.

Mihaela Buzărnescu, primul titlu WTA din carieră. Iar succesul de la San Jose este cu atât mai prețios dacă ținem cont că turneul de categoria Premier din California a avut o distribuție de vis, cu multe nume mari din circuitul feminin. Serena Williams, Venus Williams, Victoria Azarenka, Johanna Konta și Kristina Mladenovic sunt doar câteva dintre acestea.