Sporturi

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala de la San Jose! Prima reacţie după succesul carierei

05.08.2018 | 10:45
Mihaela Buzarnescu sa calificat in finala de la San Jose Prima reactie dupa succesul carierei

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala de la San Jose! Este cea mai bună performanţă din cariera jucătoarei care este clasată a doua între românce, după Simona Halep. Miki a reuşit să o învingă pe Elise Mertens, scor 4-6, 6-3, 6-1, la capătul unei partide care a durat două ore şi 19 minute. Luni dimineaţă o va înfrunta în ultimul act al turneului din California pe învingătoarea dintre Danielle Rose Collins, locul 49 WTA, şi Maria Sakkari, locul 42 WTA. Cea de-a doua semifinală este duminică dimineaţă, la ora 5:00.

Pentru Mihaela Buzărnescu este cea de-a patra finală din 2018, după cele de la Hobart, Praga şi Rabat. De altfel, în prima ei finală, cea din Australia, Miki era învinsă chiar de Elise Mertens, cea pe care a eliminat-o în penultimul act la San Jose. Totuşi, este cea mai mare performanţă din cariera Mihaelei Buzărnescu, deoarece acest turneu face parte din categoria Premier, faţă de precedentele, care erau International, cea mai slabă categorie WTA.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala de la San Jose. Prima reacţie

“E incredibil. Nu am crezut că se va întâmpla asta. Nu credeam că voi reuși să câștig nici măcar un meci. Și iată că sunt în prima finală Premier. Am încercat să fiu concentrată. Nu conta rezultatul. Mi-am spus ‘ai pierdut primul set, dar mai două la dispoziție’. Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai”, a declarat Mihaela Buzărnescu la finalul partidei cu Elise Mertens.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala de la San Jose
Mihaela Buzărnescu a plâns de mai multe ori după victoriile obţinute la San Jose.

Mihaeala Buzărnescu, în ultimul act în California. Dacă va câştiga turneul de la San Jose va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte în clasamentul WTA. Iar dacă va pierde finala, românca va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte. Prin accederea în ultimul act, Miki şi-a asigurat o ascensiune de patru locuri în ierarhia WTA, până pe locul 21, chiar peste rusoaica Maria Şarapova.

Buzărnescu merge în top 20 WTA dacă bate în finală!

Buzărnescu va avea 1903 puncte dacă pierde în finala de la San Jose, iar dacă se impune va acumula 2068, suficient pentru a urca încă o poziţie, pe locul 20, peste Barbora Strykova. De asemenea, românca a urcat trei poziţii în clasamentul WTA Race, până pe 15, unde va rămâne indiferent de rezultatul finalei. Astfel, Miki are o şansă de a se lupta pentru un loc în primele opt, pentru Turneul Campioanelor, la Singapore.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala de la San Jose. După ce s-a impus în faţa belgiencei Elise Mertens şi a obţinut accesul în finala probei de simplu, Mihaela Buzărnescu a revenit la scurt timp pe teren, pentru meciul de dublu. Joacă alături de Heather Watson împotriva surorilor Kikernok pentru a obţine calificarea în ultimul act şi al acestei probe.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI BUZĂRNESCU – MERTENS