Sporturi

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul 2 la San Jose! A plâns la final

01.08.2018 | 02:45
Mihaela Buzarnescu sa calificat in turul 2 la San Jose A plans la final

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul 2 la San Jose la capătul unui meci foarte echilibrat, contra americancei Sachia Vickery, locul 73 WTA. A fost 6-3, 4-6, 6-3 pentru româncă, după fix două ore de joc. În următoarea rundă a competiţiei din California, românca o va înfrunta pe învingătoarea dintre Qiang Wang, locul 53 WTA, şi Amanda Anisimova, 198 WTA.

Mihaela Buzărnescu merge mai departe de la San Jose, dar nu fără emoţii. A avut câteva izbucniri nervoase după erorile pe care le-a comis pe parcursul partidei, iar finalul a găsit-o în lacrimi. În ciuda faptului că a obţinut calificarea, Miki nu a reuşit să îşi controleze emoţiile. Abia a reuşit să ajungă la fileu, pentru a-şi saluta adversara, iar apoi s-a aşezat pe banca sa şi a plâns câteva minute.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul 2 la San Jose. Opt break-uri în setul 1

Desfăşurarea partidei a fost una absolut incredibilă. În primul set, Mihaela Buzărnescu a reuşit să câştige de cinci ori pe serviciul adversarei sale! Din tot atâtea încercări! Românca şi-a pierdut şi ea serviciul de trei ori, iar setul întâi a rămas cel mai ciudat al meciului, cu nouă break-uri. A fost o serie de cinci break-uri consecutive şi la mijlocul setului doi. Americanca a luat trei dintre ele şi astfel şi-a adjudecat manşa secundă.

Mihaela Buzărnescu succes în California. În setul decisiv, românca a reușit să strângă rândurile, iar serviciul ei nu a mai dat rateuri. Nu i-a lăsat adversarei nici măcar o minge de break. Vickery a servit și ea mult mai bine, dar Buzărnescu a făcut break în game-ul patru, suficient pentru a-și adjudeca și calificarea. A fructificat, în cele din urmă, a treia minge de meci de care a beneficiat.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul 2
Mihaela Buzărnescu a plâns la finalul partidei câștigate cu Sachia Vickery

Turneul de la San Jose, unde Mihaela Buzărnescu este în turul 2, inclusiv în proba de dublu, face parte din categoria WTA Premier și este dotat cu premii totale în valoare de 799.000 de dolari. Învingătoarea va primi și 470 de puncte în ierarhia WTA, ceea pentru Miki ar însemna o nouă ascensiune în clasament, până în zona locului 20! De asemenea, ar fi o șansă și în perspectiva unei lupte pentru primele opt în clasamentul Race și participarea la Turneul Campioanelor. Românca este pe 18 în acest moment în WTA Race.

Calificare și pentru Ana Bogdan, dar la Washington

Totuși, turneul din San Jose, California, este unul ticsit de vedete, în frunte cu Serena Williams, cea care a primit un wild-card din partea organizatorilor, la fel ca și Victoria Azarenka și Garbine Muguruza. De asemenea, Madison Keys și Venus Williams participă și el la această competiție. Simona Halep a decis să își continue vacanța câteva zile. La începutul săptămânii posta o poză în costum de baie pe o plajă exotică.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul 2 la San Jose. În același timp se desfășoară și turneul de la Washington, acolo unde o altă româncă a reușit un rezultat important astăzi. Ana Bogdan merge în turul 2 în capitala SUA, după ce a trecut de Ekaterina Makarova, deținătoarea titlului. La acea competiție, Caroline Wozniacki s-a retras chiar înainte de start, din cauza unor probleme medicale. Astfel, Sloane Stephens devine favorită unu.