Sporturi

Mihaela Buzărnescu s-a calificat și a plâns din nou: “Nu mă pot concentra!”

03.08.2018 | 09:50
Mihaela Buzarnescu sa calificat si a plans din nou Nu ma pot concentra

Mihaela Buzărnescu s-a calificat și a plâns din nou. Deși se află într-o formă bună, materializată prin calificarea în sferturile de finală ale turneului de la San Jose, românca rămâne afectată din punct de vedere emoțional. A izbucnit în lacrimi la finalul setului doi, în timpul unei ședințe de on-court coaching, înaintea setului decisiv. A plâns şi după partida cu Sachia Vickery. A reușit, totuși, să se adune și să obțină calificarea.

Mihaela Buzărnescu, victorie cu emoții. A fost 7-5, 2-6, 6-1 în fața Amandei Anisimova, o jucătoare în plină ascensiune, deși momentan este doar locul 198 WTA, în vârstă de doar 16 ani. Setul doi a fost, însă, unul de coșmar pentru româncă. A piedut şase game-uri la rând şi a chemat-o pe colaboratoarea ei, Justyna Jegiolka, pentru a primi indicaţiile care să repare problemele înaintea decisivului.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat și a plâns din nou. Ce i-a zis antrenoarei

În timp ce poloneza încerca să corecteze unele aspecte tehnice din jocul româncei, aceasta a izbucnit în lacrimi și a recunoscut cu sinceritate. “Îmi pare rău, nu pot să mă concentrez. Îmi pare atât de rău, nu știu ce să zic! Mă gândesc doar: ‘De ce sunt în situația asta?’ Nu e nimic cum ar fi trebuit să fie”. Justyna a ajutat-o pe Mihaela să se calmeze, apoi a continuat cu indicațiile tactice. Care au dat roade în decisiv, unde Miki s-a impus clar, la 1.

Mihaela Buzărnescu merge în sferturi la San Jose și o va înfrunta pe Ajla Tomljanovic, 25 de ani, din Australia, locul 65 în clasamentul WTA. Aceasta a trecut în optimile de finală de Magdalena Frech, jucătoare ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, scor 6-4, 3-6, 6-3. Partida dintre Mihaeala Buzărnescu și Ajla Tomljanovic va avea loc în această seară, în jurul orei 22:00.

VIDEO CU MOMENTUL ÎN CARE MIHAELA BUZĂRNESCU IZBUCNEŞTE ÎN LACRIMI

 Mihaela Buzărnescu s-a calificat și a plâns din nou
Mihaela Buzărnescu izbucneşte în lacrimi în timp ce primea indicaţii de la antrenoarea ei.

Posibil duel cu Mertens sau Konta în semifinale

În cazul în care va obține calificarea în semifinalele turneului de la San Jose, Mihaela Buzărnescu ar juca împotriva învingătoarei dintre Johanna Konta și Elise Mertens. Britanica a impresionat în acest turneu, după ce a trecut de Serena Williams în primul tur. Pe cealaltă parte de tablou, Victoria Azarenka – Danielle Collins și Venus Williams – Maria Sakkari sunt confruntările din sferturile de finală.

Mihaela Buzărnescu, sfertfinalistă la San Jose, poate bifa o performanță de senzație în cazul în care reușește să câștige turneul. Ș-ar asigura intrarea în top 20 WTA, cea mai bună performanță a carierei. Ar urca inclusiv peste Maria Șarapova, actualmente poziția 21 în ierarhia WTA. Și ar păstra și șanse importante de a merge la Turneul Campioanelor, fiind chiar mai bine poziționată în Race.

Ana Bogdan, eliminată de Kuznețova de la Washington

Mihaela Buzărnescu s-a calificat și a plâns din nou. Mai în est, la Washington, Ana Bogdan a ratat calificarea în sferturile de finală ale competiției. Svetlana Kuznețova nu i-a lăsat româncei nici o șansă și a reușit să se impună în minimum de seturi, scor 6-2, 6-1. Ana Bogdan va urca minimum patru poziții, până pe 83, dar poate ajunge chiar pe 82, dacă Azarenka nu va ajunge în finala turneului de la San Jose.