Mihaela Buzărnescu şi Heather Watson au fost învinse în finala de dublu la Nottingham

Irina Aldea   
în Tenis
17/06/2018, 14:54
Mihaela Buzărnescu şi Heather Watson au fost învinse în finala de dublu la Nottingham GALERIE FOTO
Mihaela Buzărnescu şi Heather Watson au pierdut finala de dublu la Nottingham

Mihaela Buzărnescu şi Heather Watson din Marea Britanie au fost învinse în finala probei de dublu a turneului organizat la Nottingham.

Perechea româno-britanică Mihaela Buzărnescu/Heather Watson a fost învinsă de cuplul cuplul Alicja Rosolska (Polonia)/Abigail Spears (SUA), cu 6-3, 7-6 (5), duminică, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de tenis pe iarbă de la Nottingham (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 226.750 dolari. Buzărnescu şi Watson au fost întrecute de favoritele numărul trei ale probei după o oră şi 25 de minute. Pentru Buzărnescu a fost a treia finală WTA de dublu (toate în 2018), având un singur titlu, cucerit la Strasbourg, alături de Raluca Olaru. Mihaela Buzărnescu a mai pierdut o finală, la Praga, alături de belarusa Lidia Morozova.

Românca are şi două finale WTA de simplu jucate în acest an, la Hobart şi la Praga.La Nottingham, învingătoarele au avut 5 aşi şi 3 duble greşeli, dar procentaj de 75% la mingile de break transformate, în timp ce Buzărnescu şi partenera sa au contabilizat 5 aşi, 2 duble greşeli, având doar 43% la minge de break fructificate. Deşi au condus cu 3-0 în prima manşă, Mihaela şi Heather nu au reuşit să păstreze avantajul obţinut în debutul meciului, iar adversarele au revenit şi au câştigat cu 6-3. Şi în setul secund au condus şi au avut break, dar nu l-au concretizat pentru a trimite meciul în set decisiv. Buzărnescu şi Watson vor fi recompensate cu un cec de 6.400 dolari şi 180 de puncte WTA la dublu.

Ce urmează pentru Mihaela Buzărnescu

După ce a fost învinsă de japoneza Naomi Osaka, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 3, scor 6-4, 6-1, după o oră şi 18 minute, la turneul de la Nottingham, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari, Mihaela Buzărnescu revine în acţiune la turneul de la Birmingham.

Ea o va întâlni în turul inaugural la turneul din Anglia pe Timea Babos (Ungaria, 37 WTA), pe care nu a mai întâlnit-o până acum. În turul secund o va întâlni cel mai probabil pe Coco Vandeweghe, care are o misiune facilă în primul tur. Americanca, favorita numărul 8 a turneului, o va înfrunta pe Petra Martic, din Croaţia. În calificări la Birmingham o mai aveam şi pe Alexandra Cadanţu, însă a fost eliminată după 2 seturi disputate cu Kristina Pliskova.

Închide ×