Sporturi

Mihaela Buzărnescu “supravieţuieşte” testului Zidansek şi este în sferturi la BRD Bucharest Open 2018

18.07.2018 | 20:11
Mihaela Buzarnescu supravietuieste testului Zidansek si este in sferturi la BRD Bucharest Open 2018
ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu obţine o victorie muncită în optimile de finală la BRD Bucharest Open 2018 după ce o învinge pe tânăra speranţă a tenisului sloven, Tamara Zidansek.

Mihaela Buzărnescu, locul 25 WTA, s-a calificat în sferturile de finală la BRD Bucharest Open după ce a trecut în minimul de seturi, scor 6-3, 7-5, de tânăra de doar 20 de ani din Slovenia, Tamara Zidansek, locul 93 WTA. Partida a durat o oră şi 50 de minute, timp în care au existat fluctuaţii în joc de ambele părţi ale terenului.

ADVERTISEMENT

În primul set al partidei, Mihaela a obţinut primul break al partidei la scorul de 1-1 şi chiar dacă adversara sa a reuşit rebreak-ul imediat după, reprezentanta noastră a dominat prima manşă, scor 6-3, după 36 de minute de joc. Setul secund a fost un adevărat roller-coaster, mai ales pentru Mihaela, care a revenit de la 1-4 şi s-a impus cu 7-5 pentru a obţine o nouă victorie în oraşul natal.

Mihaela Buzărnescu “supravieţuieşte” testului Zidansek. Mai departe, Wang

Mihaela Buzărnescu a demonstrat încă o dată că merită să se afle în elita tenisului mondial. Întâlnind o adversară mai puţin cunoscută, Miki s-a pierdut cu firea de câteva ori pe teren, cu proeminenţă în setul secund, acolo unde a făcut numeroase greşeli, însă nu total, pentru că a reuşit o revenire spectaculoasă, oprindu-i adversarei sale iniţiativa de a trimite meciul în set decisiv. “A fost o bătălie, ea joacă foarte bine, ştiam că va fi un meci dificil. Mă bucur că am reuşit să mă liniştesc.”

ADVERTISEMENT

În continuare, sportiva noastră o va întâlni pe chinezoaica Yafan Wang, locul 84 WTA. Sportiva în vârstă de 24 de ani a trecut până acum la BRD Bucharest Open 2018 de Miriam Bulgaru în primul tur şi de Pauline Parmentier în turul secund, scor 7-6, 3-0 (RET.). Pentru Mihaela, meciul cu Wang va fi o premieră. Chiar dacă locul în clasament nu o spune, chinezoaica are în dotare destule arme pentru a-i acorda favoritei numărul 2 a întrecerii de la Bucureşti un nou test. Partida este programată vineri.