News

Câți bani produce Mihaela Geoană în afaceri. Încasări uriașe pentru fundația soției celui mai puternic român din fruntea NATO

În timp ce Mircea Geoană face jocurile la Bruxelles, pe timp de război, ca secretar general adjunct al NATO, soția lui, Mihaela, a rămas acasă și se ocupă de afacerile familiei.
25.03.2022 | 10:03
Cati bani produce Mihaela Geoana in afaceri Incasari uriase pentru fundatia sotiei celui mai puternic roman din fruntea NATO
Mihaela Geoană a preluat frâiele afacerilor familiei Geoană / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Geoană, soția secretarului general adjunct al NATO, este femeia care conduce cu braț de fier afacerile familiei. Dacă fostul candidat la fotoliul de președinte al României câștigă, doar din salariu, aproximativ 17.000 de euro, conform FANATIK, partenera lui de viață jonglează cu câteva business-uri destul de interesante și deține două centre medicale prin intermediul fundației sale.

Mihaela a deschis o firmă nouă, după plecarea lui Mircea Geoană la Bruxelles

Montel Residence SRL este o companie care are ca principal obiect de activitate ”închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”  și este deschisă de soția lui Geoană în octombrie 2020, la un an după ce acesta a acceptat funcția de la Bruxelles. Mihaela Geoană este administrator și unic asociat în această firmă.

ADVERTISEMENT

MG International Strategic Consulting Group SRL este o firmă înființată chiar de Mircea Geoană în 2018, din care politicianul român a ieșit în noiembrie 2019, când a cedat toate părțile sociale soției sale. Compania se ocupă cu ”activități de consultanță pentru afaceri și management”, are un singur angajat iar în 2020 a avut o cifră de afaceri nulă. În prezent, Mihaela Geoană este administrator al societății și deține 80% din companie, în timp ce Ion Alexandru Geoană, fiul acesteia, are 20%.

Afacerile din educație s-au prăbușit în pandemie

Pandemia a dat peste cap și afacerea Mihaelei Geoană în domeniul învățământului. Apoapsis Education Group, societate pe care soția și fiul lui Mircea Geoană o dețin în proporții egale, a încheiat anul 2020 cu 0 în dreptul cifrei de afaceri, cu un profit negativ de 90.000 de lei și cu o datorie de peste 440.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Compania are 4 angajați și este administrată de Badea Sânziana. Principalul proiect al societății se numește Centrul Educațional Nordic (C.E.N.), realizat cu sprijinul VIA University College din Danemarca și a Prof Dr Marja-Liisa din Finlanda. Activitățile centrului se desfășoară în regim extrașcolar, între orele 16:00 și 19:00.

Transfer de active între două firme ale Mihaelei Geoană

O firma cu rezultate mai bune este Topcont Invest SRL, care se ocupă cu ”activități de arhitectură”. Soția lui Mircea Geoană are aici doar 20% din părțile sociale, restul aparținându-i lui Octavian Vasile Barba, care este și administratorul societății.

ADVERTISEMENT

În 2020, firma a transferat o parte din active către nou-înființata Montel Residence, mai exact un apartament de trei camere și un loc de parcare situate în Poiana Brașov, în valoare totală de 702.208 lei.

Cifra de afaceri a Topcont Invest SRL a fost de peste 300.000 de lei în anul 2020, profitul net a ajuns la 107.000 lei iar datoriile la 227.000 lei.

ADVERTISEMENT

Fundația soției oficialului NATO, încasări uriașe

Cea mai interesantă ”afacere” a Mihaelei Geoană rămâne, însă, Fundația ”Renașterea pentru Educație, Sănătate și Cultură”, care în 2020 a avut încasări de 2,3 milioane lei și profit de 885.000 lei. Fundația are 27 de angajați. Organizația are în portofoliu un centru medical de excelență și unul de diagnostic, închis momentan, conform paginii oficiale a organizației.

În boardul fundației Renașterea, Mihaela Geoană a cooptat mai multe personalități importante din lumea afacerilor sau showbiz, cum ar fi: Cristiana Copos, Andreea Esca, Camelia Șucu, Amalia Năstase, Veronica Savanciuc sau Andreea Mihai.

ADVERTISEMENT