Life

Ce făcea Mihaela Rădulescu, cu pistolul în mână, la Revoluție: “Eram în filmul ăla total”

Mihaela Rădulescu este una dintre cele mai apreciate prezentatoare de televiziune, dar puțină lume își mai amintește că a luat parte la evenimentele din decembrie 1989.
21.12.2021 | 11:21
Ce facea Mihaela Radulescu cu pistolul in mana la Revolutie Eram in filmul ala total
Mihaela Rădulescu, rebelă și cu pistol la Revoluție. Cum a fost surprinsă vedeta. Sursa foto: libertatea.ro
ADVERTISEMENT

Frumoasa brunetă era studentă la momentul respectiv, dovada clară că a participat la Revoluția de acum 32 de ani fiind două imagini realizate de fotoreporterul Patrick Durand.

Vedeta apare alături de câţiva membri ai Gărzilor patriotice, în plină acțiune de vânătoare a securiștilor sau a teroriștilor, însă detaliul care șochează este pistolul avut de moderatoare.

ADVERTISEMENT

Fotografiile sunt realizate prin subsolurile fostului Comitet Central al PCR, Mihaela Rădulescu fiind recunoscută pentru spiritul liber și pentru dorința de libertate.

Mihaela Rădulescu, rebelă și cu pistol la Revoluție. Cum a fost surprinsă vedeta

„Îmi aduc aminte că am petrecut ceva timp în dimineaţa zilei de 23 decembrie cu acel grup. Căutau securişti ascunşi prin subterane sau catacombe. Toată lumea era nervoasă.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte prietenul meu Jean Louis Calderon (jurnalist francez – N.R.) murise. L-am dus cu o noapte înainte la morgă. Sunt nişte amintiri foarte triste”, a declarat Patrick Durand pentru cotidianul Libertatea, notează capital.ro.

Pistolul, un TT rusesc, a fost primit de Mihaela Rădulescu la intrarea în CC. Vedeta făcea tir pe vremea aceea, la Poligonul Tunari, și știa cum să folosească o armă.

ADVERTISEMENT

Făcând o retrospectivă a Revoluției din decembrie 1989, celebra prezentatoare spunea în urmă cu ceva vreme că a predat pistolul așa cum l-a primit, adică încărcată. Nu a folosit niciun glonț.

Mihaela Rădulescu, detalii despre Revoluția din decembrie 1989

„Cred că se activase super-eroul din mine, simțeam nevoia să fiu lider, să mă implic, să fac ceva care să conteze. Ambiție de provincial, căpoșenie de Leoaică, febra vârstei, un cocktail pe care l-am consumat cu toată pasiunea.

ADVERTISEMENT

Am ajuns să lucrez la Guvern pentru că mă remarcasem la Revoluție, eram în filmul ăla total, ba pe baricade, ba traduceam în franceză și engleză pentru ziariștii străini și…

Am fost memorabilă (zâmbește), deci m-au chemat să lucrez în Guvernul Roman, la biroul de presă.

Grozavă experiență, dar rapid plictisitoare pentru mine – urăsc până azi munca la birou”, a declarat Mihaela Rădulescu pentru revista viva.ro.

După ziua de 23 decembrie 1989 Mihaela Rădulescu a reușit să se facă remarcată și a fost angajată la Guvern. Avea un loc de muncă la birou, dar frumoasa brunetă avea să nu reziste prea mult.

Fosta gazdă a show-ului Ferma, de la Pro TV, nu și-a dorit niciodată un job cu un program fix. Ulterior, vedeta a ajuns să lucreze la postul de televiziune Tele 7 abc, unde mersese să vândă o producție TV.

ADVERTISEMENT