Life

Mihaela Runceanu ar fi împlinit 67 de ani. Ce s-a ales de ucigaşul artistei

Pe 4 mai 2022, Mihaela Runceanu ar fi împlinit 67 de ani. Îndrăgita cântăreața a fost ucisă în anul 1989 de un bărbat în care a avut suficientă încredere încât să-l lase să înnopteze în casa ei.
04.05.2022 | 08:55
Mihaela Runceanu ar fi implinit 67 de ani Ce sa ales de ucigasul artistei
Mihaela Runceanu ar fi împlinit 67 de ani. Foto: colaj Fanatik/ captură YouTube
ADVERTISEMENT

Mihaela Runceanu a fost una dintre cele mai iubite soliste din România. Chiar și acum, la mai bine de 32 de ani de la moartea sa, puțini sunt cei care să nu-i fi ascultat măcar o dată vocea. Artista a cucerit inimile publicului cu melodii precum Iartă sau Fericirea are chipul tău. Destinul său a fost curmat brusc de Cosmin Ştefănescu, care a ucis-o în anul 1989.

Cine a fost Mihaela Runceanu

Mihaela Runceanu a fost una dintre cele iubite și apreciate soliste din România anilor ’90. Originară din Buzău, solista de muzică ușoară și-a consolidat repede un nume, iar vocea sa este recunoscută și astăzi de mulți dintre români.

ADVERTISEMENT

Mihaela Runceanu s-a născut pe 4 mai 1955. A studiat la Liceul de Muzică și Arte Plastice, pe care în anul 1974 l-a absolvit în calitate de șef de promoție. În această perioadă a fost solistă în orchestra simfonică a orașului Buzău.

Cântăreața a fost admisă la Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu, cu media 9,95. Aici, ea a fost colegă de cameră cu Angela Ciochină, o altă mare artistă a țării trecută în neființă.

ADVERTISEMENT

Pe când era studentă în primul an, în 1975, Mihaela Runceanu a debutat la radio, urmând ca doar câteva luni mai târziu, în februarie 1976, să treacă cu 10 prima etapă a concursului de talente Steaua fără nume.

Dintre piesele cu care Mihaela Runceanu a încălzit inimile publicului amintim, De-ar fi să vii (1986), Iartă! (1987), Nu ştiu nici eu (1986) și Să fim copii (1987).

ADVERTISEMENT

Ultimul spectacol pe care artista l-a susținut a avut loc 28 octombrie 1989, la Sala Radio. Pe 30 noiembrie a apărut la Electrecord, Pentru voi, muguri noi, cel de-al treilea album al Mihaelei Runceanu. Câteva ore mai târziu, aceasta a fost ucisă în garsoniera ei din București.

Cum a murit Mihaela Runceanu. Filmul crimei

În noaptea dintre 31 octombrie și 1 noiembrie, destinul Mihaelei Runceanu a fost curmat brusc de Daniel Cosmin Ştefănescu. Bărbatul a strâns-o de gât cu un cablu, ca apoi să o stropească și să-i dea foc cu benzină, în garsoniera artistei, situată pe Strada Mihai Bravu din București.

ADVERTISEMENT

Colega de apartament a Mihaelei Runceanu este cea care a găsit-o moartă în baie și a alertat autoritățile. Filmul crimei este unul cutremurător.

În timp ce vorbea cu mama sa la telefon, artista aude o bătaie în ușă și încheie apelul pentru a vedea cine este. Cel care o vizita era Cosmin Ştefănescu, ce urma să-i devină călău. Bărbatul și artista se cunoșteau, el fiind cel care o aproviziona adesea cu casete video, notează Antena 3.

I-a cerut să-l lase să înnopteze la ea, însă planul era cu totul altul. Ucigașul știa că artista agonisise o mică avere în timpul carierei sale și voia să o jefuiască. În timp ce se uitau la un film, Mihaela Runceanu a adormit, iar Cosmin Ștefănescu a început să fure lucrurile de valoare pe care cântăreața le avea.

Din nefericire, zgomotul a trezit-o și când și-a dat seama că a fost prins, bărbatul a strangulat-o. Când a văzut că încă mișcă, a smuls din perete cablul telefonic, pe care l-a înfășurat în jurul gâtului artistei și a făcut un nod. A luat apoi o canistră de benzină de pe balcon, a turnat-o pe Mihaela Runceanu, i-a dat foc și a fugit din apartament, se arată într-un material scris de Libertatea.ro. 

Ce s-a ales de Cosmin Ştefănescu, criminalul Mihaelei Runceanu

Daniel Ștefănescu a fost prins la 36 de ore de la teribila crimă. Cu toate că fusese condamnat la 25 de ani pentru omor, a săvârșit numai o parte din pedeapsă, fiind eliberat în 2006 pentru bună purtare.

Pentru că nu a reușit să-și găsească de lucru în București, fiind recunoscut drept criminalul Mihaelei Runceanu, s-a retras la casa părintească. Câțiva prieteni l-au ajutat și a plecat în Anglia, acolo unde s-a stabilit și și-a refăcut viața.

ADVERTISEMENT