Life

Mihaela Runceanu ar fi împlinit 67 de ani. Ce s-a ales de ucigaşul artistei

Pe 4 mai 2022, Mihaela Runceanu ar fi împlinit 67 de ani. Îndrăgita cântăreața a fost ucisă în anul 1989 de un bărbat în care a avut suficientă încredere încât să-l lase să înnopteze în casa ei.
04.05.2022 | 08:55
Mihaela Runceanu ar fi implinit 67 de ani Ce sa ales de ucigasul artistei
Mihaela Runceanu ar fi împlinit 67 de ani. Foto: colaj Fanatik/ captură YouTube
ADVERTISEMENT

Mihaela Runceanu a fost una dintre cele mai iubite soliste din România. Chiar și acum, la mai bine de 32 de ani de la moartea sa, puțini sunt cei care să nu-i fi ascultat măcar o dată vocea. Artista a cucerit inimile publicului cu melodii precum Iartă sau Fericirea are chipul tău. Destinul său a fost curmat brusc de Cosmin Ştefănescu, care a ucis-o în anul 1989.

Cine a fost Mihaela Runceanu

Mihaela Runceanu a fost una dintre cele iubite și apreciate soliste din România anilor ’90. Originară din Buzău, solista de muzică ușoară și-a consolidat repede un nume, iar vocea sa este recunoscută și astăzi de mulți dintre români.

ADVERTISEMENT

Mihaela Runceanu s-a născut pe 4 mai 1955. A studiat la Liceul de Muzică și Arte Plastice, pe care în anul 1974 l-a absolvit în calitate de șef de promoție. În această perioadă a fost solistă în orchestra simfonică a orașului Buzău.

Cântăreața a fost admisă la Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu, cu media 9,95. Aici, ea a fost colegă de cameră cu Angela Ciochină, o altă mare artistă a țării trecută în neființă.

ADVERTISEMENT

Pe când era studentă în primul an, în 1975, Mihaela Runceanu a debutat la radio, urmând ca doar câteva luni mai târziu, în februarie 1976, să treacă cu 10 prima etapă a concursului de talente Steaua fără nume.

Dintre piesele cu care Mihaela Runceanu a încălzit inimile publicului amintim, De-ar fi să vii (1986), Iartă! (1987), Nu ştiu nici eu (1986) și Să fim copii (1987).

ADVERTISEMENT

Ultimul spectacol pe care artista l-a susținut a avut loc 28 octombrie 1989, la Sala Radio. Pe 30 noiembrie a apărut la Electrecord, Pentru voi, muguri noi, cel de-al treilea album al Mihaelei Runceanu. Câteva ore mai târziu, aceasta a fost ucisă în garsoniera ei din București.

Cum a murit Mihaela Runceanu. Filmul crimei

În noaptea dintre 31 octombrie și 1 noiembrie, destinul Mihaelei Runceanu a fost curmat brusc de Daniel Cosmin Ştefănescu. Bărbatul a strâns-o de gât cu un cablu, ca apoi să o stropească și să-i dea foc cu benzină, în garsoniera artistei, situată pe Strada Mihai Bravu din București.

ADVERTISEMENT

Colega de apartament a Mihaelei Runceanu este cea care a găsit-o moartă în baie și a alertat autoritățile. Filmul crimei este unul cutremurător.

În timp ce vorbea cu mama sa la telefon, artista aude o bătaie în ușă și încheie apelul pentru a vedea cine este. Cel care o vizita era Cosmin Ştefănescu, ce urma să-i devină călău. Bărbatul și artista se cunoșteau, el fiind cel care o aproviziona adesea cu casete video, notează Antena 3.

I-a cerut să-l lase să înnopteze la ea, însă planul era cu totul altul. Ucigașul știa că artista agonisise o mică avere în timpul carierei sale și voia să o jefuiască. În timp ce se uitau la un film, Mihaela Runceanu a adormit, iar Cosmin Ștefănescu a început să fure lucrurile de valoare pe care cântăreața le avea.

Din nefericire, zgomotul a trezit-o și când și-a dat seama că a fost prins, bărbatul a strangulat-o. Când a văzut că încă mișcă, a smuls din perete cablul telefonic, pe care l-a înfășurat în jurul gâtului artistei și a făcut un nod. A luat apoi o canistră de benzină de pe balcon, a turnat-o pe Mihaela Runceanu, i-a dat foc și a fugit din apartament, se arată într-un material scris de Libertatea.ro. 

Ce s-a ales de Cosmin Ştefănescu, criminalul Mihaelei Runceanu

Daniel Ștefănescu a fost prins la 36 de ore de la teribila crimă. Cu toate că fusese condamnat la 25 de ani pentru omor, a săvârșit numai o parte din pedeapsă, fiind eliberat în 2006 pentru bună purtare.

Pentru că nu a reușit să-și găsească de lucru în București, fiind recunoscut drept criminalul Mihaelei Runceanu, s-a retras la casa părintească. Câțiva prieteni l-au ajutat și a plecat în Anglia, acolo unde s-a stabilit și și-a refăcut viața.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României