Alegeri 2024

Mihaela Ștefan, candidatul ADU, vine cu 136 de soluții pentru Sectorul 6. „Vom continua să facem lucruri bune”

Mihaela Ștefan, candidatul ADU din „valul Nicușor Dan” la Sectorul 6. Vine cu 136 de soluții, într-un program de guvernare pentru viitor
03.06.2024 | 15:10
Mihaela Stefan candidatul ADU vine cu 136 de solutii pentru Sectorul 6 Vom continua sa facem lucruri bune
Mihaela Ștefan, candidata ADU la Sectorul 6, alături de primarul general, Nicușor Dan

Mihaela Ștefan, care candidează din partea Alianței Drepta Unită la funcția de primar al Sectorului 6, face parte din tinerii politicieni aduși de „valul Nicușor Dan” în 2020. Ea vrea să continue un program de guvernare pentru Sectorul 6 în următorii ani, în care sunt prezentate 136 de soluții pentru viitorul sectorului.

ADU, despre ce au de ales bucureștenii la 9 iunie

Alianța Dreapta Unită (ADU) spune că votul din 9 iunie pentru Primăria Capitalei va da direcția în care se va îndrepta Bucureștiul pentru următorii patru ani. Bucureștenii vor avea de ales între o administrație competentă, spune ADU, cu oameni interesați să facă proiecte pentru oraș și locuitorii lui, sau să voteze, arată partidele de dreapta, „clanuri” de „politicieni mai vechi sau mai noi” care vor să dobândească sau să redobândească funcții în administrație unde să-și construiască relații clientelare și de partid.

„Pe 9 iunie, prin votul lor, bucureștenii vor alege direcția către care se va îndrepta capitala țării pentru următorii 4 ani. Ei vor avea de ales între o administrație condusă de oameni competenți care își petrec timpul făcând  proiecte pentru cetățeni: termoficare, reparații de amploare, infrastructură mare, sistematizarea și intrarea în legalitate a planului de urbanism pe de o parte, sau clanuri și găști gălăgioase de politicieni mai vechi sau mai noi care abia așteaptă să poată (re)intra pe ușa primăriei pentru ca mai apoi să lucreze doar pentru partid: să angajeze de rude și prieteni, să facă achiziții de bunuri și servicii de la prieteni, să gestioneze defectuos și discreționar patrimoniului public”, se arată într-un mesaj al Alianței Dreapta Unită.

Nicușor Dan, primarul „atipic”

ADU arată că primarul general, Nicușor Dan, a salvat Primăria Capitalei din faliment, după ce a preluat-o „plină de datorii”, a început reabilitarea sistemului de termoficare și alte șantiere. ADU spune că Nicușor Dan este un primar „atipic”, care preferă „ședințele grele”  și „întâlnirile interminabile”, și nu evenimentele festive, o muncă care nu se vede dar care, arată dreapta unită, a adus rezultate. Inclusiv în sondaje, unde primarul general continuă să conducă în fața principalilor contradandidați, Gabriela Firea (PSD), Cristian Popescu Piedone (PUSL) și Sebastian Burduja (PNL).

„Nicușor Dan a făcut deja ceea ce părea aproape imposibil. A moștenit o primărie plină de datorii și a pus în ordine finanțele ei, până la nivelul de a câștiga încrederea experților internaționali în risc financiar. A ‘coborât’ sub pământ pentru a finaliza lucrurile invizibile ochiului, dar atât de necesare: peste 110 kilometri de conducte de termoficare schimbate, șantiere amânate timp de zeci de ani, reparații. Nicușor Dan a fost un primar atipic: în loc de evenimente și panglici, a preferat ședințele grele și întâlnirile interminabile care au dus la rezultate. Toate sondajele arată că, în ciuda criticilor, Nicușor Dan este apreciat de cea mai mare parte a bucureștenilor și, cel mai probabil, îl vor susține pentru încă un mandat la Primăria Capitalei. Cu acest vot, Bucureștiul poate avea pentru încă 4 ani o continuare a lucrurilor bune începute”, arată ADU.

Mihaela Ștefan, politician din tânărul val

În privința Mihaelei Ștefan, care candidează din partea Alianței Dreapta Unită pentru funcția de primar la Sectorul 6, ADU precizează că ea este o tânără politiciană, din „valul Nicușor”, venit în 2020. „O poveste asemănătoare o are Mihaela Ștefan la Sectorul 6 – cea care candidează din partea Alianței Dreapta Unită, pentru primar în Sectorul 6. Este unul din tinerii politicieni din ‘valul Nicușor’, venit la conducerea orașului în 2020. Este viceprimar din partea USR în mandatul curent, și de numele ei se leagă multe din succesele din Sectorul 6: Parcul Liniei, recuperarea Parcului Grozăvești, Promenada de la Lacul Morii, primele creșe construite în Sector după zeci de ani, modernizarea centrului de sănătate Sfântul Nectarie, dar și oprirea asaltului mafiei imobiliare”, afirmă ADU.

Oprirea dezvoltării imobiliare haotice

Dincolo de o majoritate pe care Mihaela Ștefan a oferit-o și a susținut-o în Consiliul Local, alături de USR ea a oprit proiectele imobiliare „obișnuite să treacă cu largă majoritate” în Consiliu, dar care nu respectau regulamentele de dezvoltare urbană, potrivit alianței de dreapta. „Dar parte din contribuția ei și a echipei USR a fost și o critică permanentă pentru a îmbunătăți proiectele făcute de alții împotriva cetățenilor. Această muncă a însemnat mai ales oprirea dezvoltărilor imobiliare, obișnuite să treacă cu largă majoritate, deși ele nu respectau normele legale de dezvoltare urbană”, arată ADU.

136 de soluții pentru Sectorul 6

„Bucureștiul este un oraș care are nevoie să fie iubit”, spune Mihaela Ștefan, care s-a concentrat pe proiecte privind educația, serviciile sociale și investiții pentru comunități. Aceste proiecte vrea să le ducă și în următorii ani, într-un program în care sunt prevăzute o serie de măsuri punctuale. „Sunt și genul de proiectele pe care le propune mai departe pentru următorii ani, într-un program manifest care are peste 136 de măsuri – de la parcări și reabilitări, până la investiții în spații verzi și urbanism făcut cu responsabilitate”, afirmă ADU.

Alianța Dreapta Unită mai arată că Sectorul 6 trebuie să continue cu Mihaela Ștefan ca primar și cu alianța de dreapta pentru ca „PSD să nu revină” la primărie. „Miza alegerilor din Sectorul 6 este continuarea lucrurilor bune, iar asta se poate doar cu oameni ca Mihaela și colegii din USR și Dreapta Unită care își doresc un proiect și pe mai departe cu Nicușor Dan. Este un proiect în care  PSD nu revine în primăria Sector 6”, spune ADU.

Material realizat cu sprijinul Alianța Dreapta Unită CMF: 21240009