News

Mihaela Triculescu, şefa ANAF, dată afară de Eugen Teodorovici! Cine o va înlocui

03.06.2019 | 14:25
Mihaela Triculescu sefa ANAF data afara de Eugen Teodorovici Cine o va inlocui

Mihaela Triculescu, şefa ANAF a fost dată afară de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici! Conform profit.ro, acesteia i s-a pus în vedere încă de acum două săptămâni că postul său este în pericol. De altfel, cei de la Ministerul Finanțelor se aflau deja în discuții pentru înlocuirea ei. Persoanele luate în calcul sunt Mirela Călugăreanu, director general al Direcției București a ANAF, fost președinte ANAF, și Laura Nasta, director general adjunct pentru administrarea veniturilor statului și vicepreședinte la Direcția Marilor Contribuabili ANAF.

Mihaela Triculescu, şefa ANAF, dată afară de Eugen Teodorovici!

Eugen Teodorovici s-a arătat total nemulțumit de rezultatele șefei ANAF. Acesta le-a transmis jurnaliștilor la începutul lunii mai că ANAF-ul trebuie să-și eficientizeze activitatea și să aducă la buget venituri mai ridicate decât cele prevăzute în buget. Mai mult de atât, ministrul amenința că va face o evaluare a activității ANAF după primele șase luni ale acestui an, în contextul rectificării bugetare.

De remarcat că Mihaela Triculescu a fost numită chiar de Eugen Teodorovici la conducerea ANAF la începutul acestui an. Aceasta a fost însă propusă de consilierul guvernamental Darius Vâlcov, om care și-a pierdut sprijinul după condamnarea lui Liviu Dragnea. Cum între timp Vâlcov și-a dat demisia din cabinetul lui Dăncilă și devine încet, dar sigur un personaj de care PSD-ul încearcă să se dezică și situația lui Triculescu a devenit incertă.

Mihaela Triculescu, şefa ANAF, dată afară de Eugen Teodorovici! Triculescu
Mihaela Triculescu a fost numită de curând în funcție de Darius Vâlcov. Sursă foto – facebook

Triculescu, „om de casă” pentru Dragnea

Considerată din „echipa lui Dragnea”, Triculescu a fost pusă în cele din urmă pe liber. Fosta șefă ANAF a avut prima și singura apariție în public luna trecută, la comisia de abuzuri din Parlament, acolo unde a ieșit în evidență mai degrabă din cauza emoțiilor. Triculescu a primit reproșuri vehemente pentru procedura de poprire a conturilor bancare și modul greoi de ridicare și nu a scăpat deloc criticilor și acuzelor.

Trebuie specificat că pe lângă Mihaela Triculescu și Darius Vâlcov, săptămâna trecută, și Anca Alexandrescu, un alt demnitar apropiat de Liviu Dragnea, a părăsit postul de consilier al premierului. În acest moment 3 oameni importanți nu se mai regăsesc în funcții după condamnarea liderului PSD.