Fotbal intern

Dat afară și umilit de Gigi Becali la FCSB, Mihai Bălașa a renăscut la Craiova: la un pas de titlu, a prins și naționala

18.12.2020 | 15:31
Dat afara si umilit de Gigi Becali la FCSB Mihai Balasa a renascut la Craiova la un pas de titlu a prins si nationala
ADVERTISEMENT

Mihai Bălașa va juca împotriva fostei sale echipe, FCSB, la un an și patru luni după ce a fost dat afară de Gigi Becali. La Craiova însă, jucătorul a avut evoluții extrem de apreciate, fiind convocat de Mirel Rădoi la echipa națională, iar acum este titular de bază la olteni.

Derby-ul dintre Universitatea Craiova și FCSB pune față în față echipele de primul și al doilea loc în clasament, iar echipa care va câștiga acest meci își poate consolida poziția în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

La Corneliu Papură, noul antrenor al oltenilor, se poate vorbi deja despre un complex în meciurile decisive cu FCSB și CFR Cluj, tehnicianul Craiovei nereușind să scoată niciun punct în confruntările cu contracandidatele la titlu.

Mihai Bălașa a fost umilit de Gigi Becali și vrea să îi demonstreze că s-a înșelat în privința sa. Evoluțiile bune l-au adus la naționala lui Rădoi

Deși Mihai Bălașa, actualul fundaș central al Universității Craiova, acuza probleme musculare după meciul cu UTA, FANATIK a aflat în exclusivitate că fostul jucător al lui FCSB va fi apt de joc la partida de vineri seară și va avea astfel ocazia să le demonstreze încă o dată celor de acolo (dacă mai era nevoie) că au greșit când au renunțaț la serviciile sale. Ghinioanele se țin lanț de Mihai Bălașa înaintea meciurilor cu FCSB, după ce și în luna iulie a avut probleme.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, pentru Bălașa este un meci cu atât mai special cu cât fotbalistul nu a plecat în condiții foarte bune de la FCSB, după ce a fost extrem de criticat și umilit de patronul Gigi Becali: „Mihai Bălaşa te nenoroceşte. Am avut ofertă de 500.000 de euro pentru Bălaşa. Am vrut 600.000 de euro. Acum, îl sun pe respectivul şi îi spun: «Ia 30.000 de euro şi scapă-mă de el»!”, declara Gigi Becali după ce fotbalistul a luat un cartonaș roșu în minutul 26 al meciului cu Alashkert din preliminariile Europa League.

Următorul meci din campionat avea să îi fie fatal, după ce fundașul central a greșit la golul marcat de Astra și a fost schimbat în minutul 40 al partidei de la Giurgiu: „Bălașa…nu mai vede în viața lui să mai joace. Nu are rost acum. Ce mai pot să-i zic? Ce să-i zic unui jucător care face așa ceva?”, susținea patronul FCSB.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Mihai Bălașa la Universitatea Craiova și de ce a luat această decizie: „Familia suferea din cauza declarațiilor lui Gigi Becali”

Mihai Bălașa începuse să se obișnuiască cu declarațiile și criticile patronului, însă familia sa suferea foarte mult din această cauză, așa că a decis să plece la Universitatea Craiova, deși a avut și alte oferte: „Am avut și alte oferte, dar am preferat să merg la Craiova pentru că așa mi-ar fi fost mai ușor să mă adaptez. Patronul a zis multe de mine, eu ajunsesem să mă obișnuiesc. Dar suferea familia și atunci m-am gândit să plec”, spunea dezamăgit Mihai Bălașa.

După doi ani petrecuți la FCSB, pentru care a jucat 60 de meciuri și a înscris un gol cu care a calificat echipa în Europa League, Mihai Bălașa se bate acum la titlu cu FCSB la Universitatea Craiova și a ajuns deja la 34 de partide în tricoul alb-albastru, iar în Bănie s-a simțit respectat, așa cum a declarat-o chiar el.

ADVERTISEMENT

A semnat cu Universitatea Craiova pe 9 septembrie 2019. În acest sezon, a fost integralist în nu mai puțin de nouă partide, iar până acum a lipsit doar în etapa a zecea, la meciul cu Chindia Târgoviște, iar la echipa națională are opt meciuri, după ce a debutat în 2017 cu Cosmin Contra.

Cum a ajuns Mihai Bălașa să fie convocat de Mirel Rădoi la echipa națională pentru barajul cu Islanda

Mihai Bălașa a prins în ultimul moment lotul pentru meciul decisiv de calificare la Campionatul European din 2021, după ce Vlad Chiricheș a suferit o liziune fibrilară la un meci din Serie A, iar fundașul Universității Craiova a fost chemat de urgență de selecționerul Mirel Rădoi.

Fotbalistul Craiovei a lipsit apoi în rușinea de Olso, dar a revenit ca titular în partida din Liga Națiunilor cu Austria, pierdută cu 3-2 pe teren propriu. Apoi Mihai Bălașa a avut din nou ghinion, după ce a avut probleme musculare și a nu putut mai juca cu Belarus, Norvegia (meci câștigat la masa verde) și cu Irlanda de Nord.

Cifrele carierei lui Mihai Bălașa:

  • 8 ani au trecut de la debutul lui Mihai Bălașa în Liga 1 pentru Viitorul, în meciul cu Gaz Metan Mediaș
  • 60 de meciuri are Mihai Bălașa la FCSB
  • 36 de meciuri are Mihai Bălașa pentru Universitatea Craiova
  • 8 meciuri are Mihai Bălașa la echipa națională
  • 850.000 de euro este cota fotbalistului conform transfermarkt.com
  • 4 ani a fost fundașul sub contract cu AS Roma

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 4,85 este cota pentru „x pauză / x final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT