Fotbal intern

Mihai Bălaşa, suspendat în derby-ul Universitatea Craiova – Dinamo! “Câinii” pot avea 4 absențe

27.10.2019 | 17:47
Mihai Balasa suspendat in derbyul Universitatea Craiova  Dinamo Cainii pot avea 4 absente
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu a pierdut numai două puncte uriașe în lupta pentru titlu după remiza cu Academica Clinceni, scor 0-0. Echipa antrenată de Victor Pițurcă și-a pierdut, pentru derby-ul cu Dinamo din etapa viitoare, și un important jucător din defensivă. Mihai Bălașa, venit de la FCSB în vară, va rata derby-ul din etapa viitoare din cauza cumulului cartonașelor galbene.

Mihai Bălaşa va rata derby-ul Universitatea Craiova – Dinamo! “Câinii” pot avea 4 absențe

Cu 11 minute înainte de finalul partidei Academica Clinceni – Universitatea Craiova, Mihai Bălașa a văzut ”galben” în fața ochilor din partea arbitrului Adrian Antonie, iar asta face ca omul din centrul defensivei oltenilor să rateze derby-ul cu Dinamo din runda a 15-a. Mihai Bălașa a ajuns la patru cartonașe galbene în acest sezon. Alți doi colegi ai fundașului central, Cristian Bărbuț și Alexandru Mateiu au fost în pericol de suspendare, însă aceștia nu au fost pe foaie la meciul cu Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

Conform unei decizii luate de Comitetul de Urgență a FRF în 24 septembrie 2019, jucătorii suspendați din cauza cumului de cartonașe galbene nu se salvează în meciurile de Cupă. Doar un roșu primit în meci, directe sau din două ”galbene”, face ca jucătorul eliminat să stea în Cupă și să revină în campionat.

”Suspendarea ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene intervine din oficiu şi se execută începând cu primul joc oficial, în ordinea în care se desfăşoară jocurile, în calcul intrând numai jocurile din cadrul competiţiei în care a fost înregistrat cumulul de cartonaşe galbene. Prin excepție de la prevederile anterioare, două cartonaşe galbene primite de un jucător în acelaşi joc conduc la eliminare (cartonaş roşu indirect) şi la suspendarea automată pentru un joc, cele două cartonaşe galbene fiind anulate”, se arată în Articolul 41.2.

ADVERTISEMENT

Dinamo are patru jucători la limita suspendării

Și omologul lui Victor Pițurcă, Dusan Uhrin, are în lot patru jucători care riscă suspendarea dacă vor fi sancționați în partida pe care dinamoviștii o vor juca duminică, 27 octombrie, cu Viitorul Constanța. Ioan Filip, Mihai Popescu, Dan Nistor și Denis Ciobotariu au 3 cartonașe galbene și dacă îl vor primi pe al patrulea, atunci aceștia vor lipsi cu Universitatea Craiova.

Meciul dintre Universitatea Craiova și Dinamo București se joacă în etapa a 15-a din Casa Pariurilor Liga 1, luni, 4 noiembrie, de la ora 20.30.

ADVERTISEMENT