Life

Mihai Bendeac a renunţat la creştinism şi a adoptat o “religie” bizară: “Mi-e milă de ortodocşi. Dumnezeu, o divinitate cretină, absurdă”

Mihai Bendeac este adeptul unei noi ”religii” după ce a renunțat la cea creștin-ortodoxă. Ce spune actorul despre demersul său.
10.10.2022 | 21:01
Mihai Bendeac a renuntat la crestinism si a adoptat o religie bizara Mie mila de ortodocsi Dumnezeu o divinitate cretina absurda
De ce a renunțat Mihai Bendeac la ortodoxism. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Mihai Bendeac este unul dintre cei mai îndrăgiți și renumiți actori români, dar puțini știu faptul că acesta a renunțat de ceva timp la religia creștin-ortodoxă. El are și o explicație pentru demersul său.

Mihai Bendeac a renunțat la ortodoxism în favoarea scientologiei

Mihai Bendeac spune că în prezent este adeptul ”scientologiei” , foarte populară printre vedetele de la Hollywood și pe care actorul a ales-o chiar în urmă cu 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Mihai Bendeac este de părere că Biblia nu-L ilustrează corect pe Dumnezeu și că îi conturează o imagine jignitoare. Totodată, fostul jurat de la iUmor și-a exprimat mila față de credincioșii ortodocși.

”Nu, nu am îmbrățișat „altă religie”. Nu cred în ideea de religie. Dar pot spune clar și apăsat că scientologia mi-a schimbat viața.

ADVERTISEMENT

În ce mod? Dacă vă spun că tot ce vreau mi se îndeplinește, mă credeți? Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretină, absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o „greșeală” a cuiva… Așa dobitoc?!

Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea. Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad”, spunea Mihai Bendeac în urmă cu câţiva ani, despre noua lui credință, potrivit Antena Stars.

ADVERTISEMENT

Celebrul actor a stârnit controverse prin astfel de afirmații, fiind pus la zid de mulți oameni. Însă, Mihai Bendeac se confruntă cu mai multe valuri de critici, inclusiv cele referitoare la posibila sa orientare sexuală, de gay, din cauză că este singur.

În cadrul unui podcast, ”Acasă la Măruță”, Mihai Bendeac a spus că nu îi plac bărbații. De altfel, de curând a renunțat la postul de jurat, de la iUmor, după ce s-au difuzat imagini cu el din publicitate, față de care nu și-a exprimat acordul.

ADVERTISEMENT

Ce este scientologia

Scientologia este o mișcare învăluită în mister, deoarece mulți spun că este, de fapt, o sectă și nu o religie. În ultimii ani, Biserica Scientologică s-a răspândit în întreaga lume, din aceasta făcând parte și celebrități internaționale, precum Tom Cruise.

Sediul organizației se află la Los Angeles și a fost creată în 1952 de scriitorul L. Ron. Hubbard, ca o continuare a dianeticii, care-i aparține tot lui.

ADVERTISEMENT
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru...
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru crimă. Nimeni nu i-a reclamat dispariţia
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea...
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie...
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie devastatoare la adresa jucătorilor lui Becali
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
VLAD PASCU SCAPĂ de condamnare?! Răsturnare totală de situație în cazul accidentului de...
VLAD PASCU SCAPĂ de condamnare?! Răsturnare totală de situație în cazul accidentului de la 2 Mai
Cel mai fierbinte loc de pe Pământ. Niciun om nu ar putea trăi...
Cel mai fierbinte loc de pe Pământ. Niciun om nu ar putea trăi în perimetrul respectiv
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv...
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv nu ne iese”. Trucul de care trebuie să ții cont
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română