Life

Mihai Bendeac, în doliu. Ce mesaj a transmis la moartea unui coleg de breaslă

05.03.2021 | 19:56
Mihai Bendeac in doliu Ce mesaj a transmis la moartea unui coleg de breasla
ADVERTISEMENT

Mihai Bendeac traversează o perioadă de doliu după ce unul dintre colegii săi de breaslă a încetat din viață. Este vorba de un actor renumit, care a murit la vârsta de 72 de ani, în urmă cu numai câteva zile. 

Juratul de la iUmor a transmis un mesaj emoționant după moartea lui Gheorghe Dănilă, care a murit în prima zi a lunii martie. Vedeta vorbește despre compasiune, durere și dor, având despre regretatul actor numai cuvinte de laudă.

ADVERTISEMENT

Protagonistul din serialul „Băieți de oraș” îl numește pe Gheorghe Dănilă un „actor minunat” prin prisma carierei sale foarte frumoase. Mihai Bendeac a adus în prim-plan unele dintre piesele în care regretatul artist a jucat de-a lungul timpului.

Mihai Bendeac, momente dureroase. Un coleg din teatru a murit

„Gheorghe Dănilă sau nenea Puiu, un om cu care am împărțit scena în sute de seri jucând «Bani din cer», «A douăspezecea noapte», sau «Pălăria».

ADVERTISEMENT

Un actor minunat cu o carieră superbă. Drum bun, nenea Puiu! Nu te vom uita…”, a scris Mihai Bendeac pe rețelele de socializare.

Moartea lui Gheorghe Dănilă a fost făcută publică de reprezentanții teatrului la care juca. Regretatul artist a fost condus pe ultimul drum vineri, 5 martie 2021, fiind înmormântat la cimitirul Cernica 2.

ADVERTISEMENT

„Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață.

A făcut parte din echipa artistică a Teatrului de Comedie încă de la începutul anilor 1980, atunci când a debutat pe scena teatrului nostru în rolul Launce, din «Doi tineri din Verona» de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (1983).

ADVERTISEMENT

Au urmat alte interpretări în spectacole renumite precum «Visul unei nopți de vară» de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), «Fuga» de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), «Casa Zoikăi» de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009)”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie.

ADVERTISEMENT