Life

Mihai Bendeac riscă să fie sancționat pentru că a ascuns infectarea cu COVID-19? Ce spun autoritățile. Video

18.05.2020 | 15:33
Mihai Bendeac risca sa fie sanctionat pentru ca a ascuns infectarea cu COVID19 Ce spun autoritatile Video
Mihai Bendeac riscă să fie sancționat pentru că a ascuns infectarea cu COVID-19? Ce spun autoritățile. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Mihai Bendeac a declarat în ediția specială a emisiunii „iUmor” de sâmbătă, 16 mai, că a fost infectat cu noul tip de coronavirus, însă s-a tratat singur acasă. Declarația surprinzătoare i-a șocat pe telespectatori care se întreabă acum dacă actorul poate fi tras la răspundere pentru că nu a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Ce riscă Mihai Bendeac pentru că a ascuns autorităților că are coronavirus

Mihai Bendeac a mărturisit că a avut toate simptomele noului tip de coronavirus, însă nu s-a prezentat la medic și nici nu a sunat la DSP. Actorul s-a tratat acasă, mărturisind că virusul l-a ținut circa 48 de zile, perioadă în care nu a părăsit locuința.

ADVERTISEMENT

Întrebarea care probabil este pe buzele tuturor este dacă Mihai Bendeac poate fi sancționat de autorități în legătură cu faptul că a ascuns boala. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne juratul de la Antena 1 nu poate fi tras la răspundere pentru că nu există un test care să dovedească că a fost bolnav.

„Dacă știi că ai, adică testul este pozitiv și pleci din spital, spre exemplu, atunci se întocmește dosar penal zădărnicirea combaterii bolilor. Singura metodă prin care poți fi sigur că ai COVID-19 este testarea”, au declarat surse MAI, relatează click.ro.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns actorul să se îmbolnăvească de coronavirus

„Nu doar că așa crezi că ai. Dacă unchiul și mătușile lui ar fi fost internați s-ar fi făcut anchetă epidemiologică, prin care s-ar fi stabilit relaționarea până la săptămâni, luni în urmă și s-ar fi ajuns la el și la familia lui”, au mai explicat sursele menționate.

Actorul și juratul „iUmor” a mărturisit că a început să prezinte semne specifice noul tip de coronavirus imediat după înmormântarea bunicului său care a avut loc la Biserica „Sfântul Dumitru” din București pe 11 martie, înainte ca autoritățile să declare stare de urgență.

ADVERTISEMENT

În plus, actorul din serialul „Băieți de oraș” a mai spus că nu a fost singurul care s-a îmbolnăvit, ci și membrii familiei sale au fost infectați cu COVID-19, doar unchiul și mătușa ajungând la spital.

„Am avut COVID-19! Ne-am infectat la înmormântarea bunicului. În cinci minute aveam toate simptomele”, a declarat Mihai Bendeac în episodul special „iUmor – Povești din carantină”.

ADVERTISEMENT

„Fratele meu doar a tușit, eu, mama și tata am avut simptome: dureri musculare, stare de oboseală, fără gust și miros. Pe mine m-au ținut 48 de zile, dar pe ai mei 8-9 zile.

Ce m-a frapat pe mine e că eram absolut normal, iar în decurs de cinci minute aveam toate simptomele”, a mai spus juratul de la Antena 1.

Renumitul actor a mai precizat că nu a făcut niciun test pentru coronavirus, în schimb a aflat dacă are anticorpi dezvoltați pentru COVID-19. Testul a arătat că Mihai Bendeac a fost întradevăr infectat cu virusul din China, iar acum a căpătat imunitate.

 

 

ADVERTISEMENT