News

Actorul Mihai Călin acuză conducerea TNB că i-a interzis orice referire la războiul din Ucraina: „Mi-e greață de dictatura instituită”

Actorul Mihai Călin acuză conducerea Teatrului Național din București că i-a interzis să țină un discurs despre război și chiar a spus că la TNB s-a instaurat o dictatură.
19.03.2022 | 12:05
Actorul Mihai Calin acuza conducerea TNB ca ia interzis orice referire la razboiul din Ucraina Mie greata de dictatura instituita
ADVERTISEMENT

Actorul este foarte nemulțumit de faptul că nu a fost lăsat să transmită un mesaj după reprezentanția pe care urma să o aibă la Teatrul Național București.

Actorul Mihai Călin acuză conducerea Teatrului Național că i-a interzis un discurs despre război

Actorul și-a scris nemulțumirea pe rețelele de socializare, unde a explicat că directorul artistic și directorul general al Teatrului i-au transmis cu două minute înainte de a începe reprezentația că nu va avea voie să transmită nimic în legătură cu războiul.

ADVERTISEMENT

„Azi, cu 2 minute înainte de a intră în scenă (“No man’s land”), Marius Bodochi, director artistic interimar, mi-a transmis din partea lui M. Rusu, director general interimar, interdicția de a mă manifestă în vreun fel în legătură cu războiul din Ucraina”, a scris actorul pe rețelele de socializare.

Mihai Călin voia să transmită un mesaj pentru poporul ucrainean

Actorul a transmis că voia să transmită un mesaj pentru artiștii ucraineni, de pe scena Teatrului Național, alături de steagurile României și ale Ucrainei.

ADVERTISEMENT

El chiar a menționat că trebuia să joace la Teatrul din Mariupol și Teatrul Academic “ Ivan Franko” din Kyiv, dar nu au mai putut din cauza pandemiei.

Actorul a ținut să precizeze și că doi actori au murit în urma bombardamentelor rușilor, și voia să le aducă un omagiu.

ADVERTISEMENT

„E adevărat, aș fi vrut ca, după aplauze, împreună cu un coleg, cu steagurile României și Ucrainei, să dăm un mesaj scurt de solidaritate față de poporul ucrainean, artiștii de acolo, Teatrul din Mariupol și Teatrul Academic “ Ivan Franko” din Kyiv, unde ar fi trebuit să jucăm acum 2 ani( pandemia ne-a oprit).

Azi au murit din cauza bombardamentelor 2 cunoscuți artiști ucraineni, o actrița și un balerin”, a spus el.

ADVERTISEMENT

De asemenea, actorul a avut și un mesaj dur pentru conducerea Teatrului Național, pe care a acuzat-o de instituirea dictaturii.

„Mi-e greață de “ dictatură” instituită la TNB . Naționalism deșănțat și totală lipsă de înțelegere a menirii Teatrului”, și-a încheiat el postarea.

ADVERTISEMENT