News

Mihai Călin, despre condamnarea lui Liviu Dragnea: “Lumea a izbucnit în urale”

17.06.2019 | 10:52
Mihai Calin despre condamnarea lui Liviu Dragnea Lumea a izbucnit in urale

Actorul Mihai Călin a vorbit despre condamnarea lui Liviu Dragnea, cel denumit de presa străină drept cel mai puternic politician din România până mai recent. Acesta a povestit că a simțit o unitate ceva mai mare între români și este convins că s-a născut o speranță, însă nu s-au rezolvat lucrurile.

Mihai Călin spune că nu s-a rezolvat mare lucru prin condamnarea lui Liviu Dragnea

Mihai Călin a comparat momentul condamnării la închisoare a fostului lider PSD din 27 mai, fix a doua zi după alegeri, cu o victorie a României la un campionat mondial de fotbal. Călin a spus că avea spectacol în acea zi, iar citirea sentinței a fost ascultată de mai toată lumea la radio sau a fost urmărită la tv.

Pe urmă, actorul a spus că oamenii cu care s-a întâlnit pe stradă l-au întrebat dacă s-au rezolvat sau nu lucrurile, iar acesta ar fi răspuns negativ, amintind că simpla condamnare a unui om, fie el și un politician extrem de detestat nu schimbă ceva brusc, în bine, în România. Acesta a amintit de episodul încarcerării fostului premier al țării, Adrian Năstase.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Sursa foto: România TV

„Toată lumea a izbucnit în urale”

Călin a spus că pericolul cel mai mare este ca românii să doarmă liniștiți și să renunțe la luptă, să creadă că totul s-a rezolvat prin condamnarea lui Liviu Dragnea. Acesta a vorbit despre situația post-Dragnea invitat la Digi 24: „Când s-a dat sentința toată lumea a luat pauză și se asculta la aparat citirea sentinței.

Toată lumea din zona aia a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial. Așteptarea e mare, eliberarea a fost mare, bucuria a fost mare. (…) Pericolul ăsta este: să credem că gata, s-au rezolvat lucrurile. Păi nu s-au rezolvat. Cum să se rezolve?

S-au rezolvat în conștientizarea faptului că și cei mai puternici și mai abuzivi oameni din România pot ajunge la pușcărie. Dar asta a mai fost în România. Cu Adrian Năstase”,