Sport

Un fotbalist al Universității Craiova, tras pe linie moartă de Laurențiu Reghecampf

Foarte des folosit în prima parte a sezonului, Mihai Căpățînă a ieșit din calculele antrenorului în 2022 și are șanse mici să joace până la finalul play-off-ului
11.03.2022 | 10:40
Un fotbalist al Universitatii Craiova tras pe linie moarta de Laurentiu Reghecampf
Mihai Căpățînă tras pe linie moartă la Universitatea Craiova. sursă foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Transferat de Universitatea Craiova de la FC Voluntari în toamna anului 2020, Mihai Căpățînă traversează o perioadă dificilă la formația din Bănie. Folosit pe postul de mijlocaș defensiv, dar și fundaș dreapta de Laurențiu Reghecampf, jucătorul de 26 de ani nu își mai găsește loc în echipa de start a oltenilor.

Rezervă nefolosită în victoria Universității Craiova cu Farul Constanța, Căpățînă este jucătorul formației din Bănie cu cele mai puține minute în 2022. Acesta a strâns doar 43 de minute în cele nouă partide disputate de clubul finanțat de Mihai Rotaru în acest an.

ADVERTISEMENT

Mihai Căpățînă a fost tras pe linie moartă la Universitatea Craiova. Mijlocașul are doar două prezențe în acest an

Mihai Căpățînă este unul dintre puținii olteni din lotul Universității Craiova. Acesta s-a născut în Slatina, oraș care se află în județul Olt, și a făcut primii pași în cariera sa de jucător la Olt Slatina, la fel ca și căpitanul formației din Bănie, Nicușor Bancu.

Adus într-un moment bun al carierei sale de la FC Voluntari, Mihai Căpățină nu a avut parte de o formă asemănătoare și la Universitatea  Craiova. Mijlocașul nu a profitat de șansa oferită de la Laurențiu Reghecampf în prima parte a sezonului, iar acum este folosit mult mai rar de către tehnician.

ADVERTISEMENT

Trimis pe terenul de joc de Laurențiu Reghecampf în 15 partide din 2021, nouă ca și titular, Mihai Căpățină nu a reușit să bifeze la fel de multe prezențe și de la reluarea campionatului. Acesta a fost utilizat în doar două jocuri de tehnicianul oltenilor, din postura de rezervă.

Antoine Conte și Ante Roguljici sunt preferați în locul lui Mihai Căpățînă

Lotul lui Laurențiu Reghecampf este aproape complet, iar acest lucru se observă pe terenul de joc. Alb-albaștrii au legat șase victorii consecutive în Casa Pariurilor Liga 1 și ocupă o poziție bună în play-off, locul trei, cu 27 de puncte, la patru puncte distanță ocupanta locului secund, FCSB.

ADVERTISEMENT

În perioada următoare se preconizează că Valerică Găman și Marius Constantin se vor alătura colegilor săi la antrenamentele Universității Craiova. Singurul jucător care va lipsi tot restul sezonului la formația din Bănie este Lyes Houri. Francezul a suferit o ruptură de ligamente la piciorul drept, accidentare care îl va ține cel puțin până în toamnă pe tușă.

Pentru „juveți” au revenit pe parcursul acestui an, jucători precum Antoine Conte, Ante Roguljic și Elvir Koljic, care a intrat în minutul 65 al meciului cu Farul Constanța. Întoarcerea primilor doi fotbaliști în lotul antrenat de antrenorul „Științei”, este unul dintre motivele pentru care Căpățînă a prins mult mai puține minute.

ADVERTISEMENT

În confruntările anterioare, Laurențiu Reghecampf i-a preferat pe Antoine Conte și Ante Roguljic în locul lui Mihai Căpățînă. Cei doi au intrat aproape la fiecare partidă în teren de la reluarea campionatului, înlocuindu-i pe Bogdan Vătăjelu, respectiv Alexandru Mateiu pe parcursul meciurilor.

  • 700.000 de euro este cota lui Mihai Căpățînă
  • 250.00 de euro a costat-o pe Universitatea Craiova transferul jucătorului
  • 41 de partide a strâns în tricoul oltenilor
  • 1 gol a reușit Căpățînă pentru Universitatea Craiova
  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Argeș: 1,65 este cota pentru „sub 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT