News

Mihai Chirica, primarul Iașiului, audiat la DIICOT într-un dosar în care e suspect

Primarul Iașiului a fost audiat vineri la DIICOT. Procurorii îl anchetează pe Chirica într-un dosar legat de un teren al primăriei concesionat unor apropiați.
17.12.2021 | 19:34
Mihai Chirica primarul Iasiului audiat la DIICOT intrun dosar in care e suspect
ADVERTISEMENT

Mihai Chirica este unul dintre cei mai controversați politicieni din regiunea Moldovei. Poziția sa la conducerea primăriei din Iași, dar și detaliile despre viața sa personală l-au menținut în mod constant în atenția publicului.

Vineri, 12 decembrie 2020, Mihai Chirica a fost chemat la sediul DIICOT Iași. Procurorii la-au audiat în legătură cu un dosar care privește construirea unui bloc de locuințe pe un teren al primăriei, notează G4Media.

ADVERTISEMENT

Blocul ar fi fost construit pe un teren pe care Primăria Iași l-ar fi concesionat către o familie apropiată lui Mihai Chirica. Procurorii îl suspectează pe primar de abuz în serviciu, dar și de infracțiunea de omisiune de sesiza organele judiciare.

Momentan, Chirica este doar inculpat în acest dosar pentru faptul că nu a informat autoritățile judiciare de posibila încălcare a legii în cazul terenului concesionat. Procurorii explică faptul că nu există probe suficiente pentru a demara o urmărire penală a primarului în această speță.

ADVERTISEMENT

Mihai Chirica nu a fost singura persoană anchetată astăzi în acest caz. Alături de el, seșfa Serviciului Juridic din Primăria Iași, Mihaela Pintilie, și de către șefa Direcției Juridice a primăriei, Cristina Oțeleanu.

Dosar penal deschis în urma dezvăluirilor din presă

Dosarul în care primarul Chirica este audiat, alături de cele două angajate ale primăriei pe care o conduce, a fost inițiat de către procurorii DIICOT pornind de la o serie de informații apărute în presa locală.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii au dezvăluit faptul că un om de afaceri ieșean a solicitat autorizațiile necesare pentru a construi o pensiune în zona Sărăriei, dar a construit cu totul altceva. Aparent, în locul pensiunii, a fost ridicat un bloc de locuințe.

În spatele pensiunii transformată în bloc de locuințe s-ar afla familia Asimionesei. Informațiile din presa locală indică faptul că aceștia ar fi foarte apropiați de primarul Iașiului, Mihai Chirica.

ADVERTISEMENT

Evoluții importante în acest dosar au avut loc în luna aprilie a acestui an, atunci când procurorii l-au arestat pe Claudiu Asimionesei. În aceiași perioadă, o serie de angajați ai Primăriei Iași, printre care și arhitectul municipiului au fost reținuți.

În aprilie, DIICOT și Poliția Judiciară au realizat 24 de percheziții domiciliare, având ca scop “destructurarea unui grup infracțional organizat “, explică procurorii în comunicatul dat presei.

Procurorii au explicat faptul că acest grup ar fi fost creat pentru “săvârșirea infracțiunilor de înșelăciuni cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării”.

ADVERTISEMENT
Tags: