News

Mihai Chirica, primarul Iașiului, îi construiește un adevărat palat fiului său. Va costa 1 milion de euro

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, stârnește noi controverse. El construiește o vilă de 1 milion de euro fiului său de doar patru ani.
30.09.2021 | 17:20
Mihai Chirica primarul Iasiului ii construieste un adevarat palat fiului sau Va costa 1 milion de euro
Mihai Chirica, vilă de 1 milion de euro pentru fiul său. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Chirica ridică un palat impozant pe un teren achiziționat în 2018, pe numelui fiului său, Ștefan, care are acum patru ani, potrivit publicației locale 7iasi.ro.

Toată investiția ajunge la 1 milion de euro și se întinde pe  820 metri pătrați de construcție, împărțiți pe trei nivele, demisol, parter și etaj, mai notează sursa anterioară.

ADVERTISEMENT

Vila va avea patru dormitoare cu dressing și baie proprii

Concret, casa se va afla pe strada Manolache Drăghici. Va fi compusă din patru dormitoare cu dressing-uri și băi proprii, parter care va fi alcătuit dintr-un vestibul, living,  „zona de dining” unde este prevăzut și biroul edilului ieșean.

Locul unde se construiește casa fiului lui Mihai Chirica. Sursa 7iasi.ro
Locul unde se construiește casa fiului lui Mihai Chirica. Sursa foto: 7iasi.ro

 

Nu se va ocoli nici demisolul. Vor fi amplasate, de asemenea, mai multe spații tehnice și se va construi și un garaj suficient de mare încât să încapă trei autoturisme de lux pe care le deține Mihai Chirica.

ADVERTISEMENT

Vestibulul va reprezenta calea de acces în locuință. În spatele casei va exista o terasă, unde Mihai Chirica se va putea relaxa cu toată familia.

Fiul primarului, reprezentat de bunică în actele de achiziție a terenului

În actele de cumpărare a terenului, Ștefan Chirica ste reprezentat în fața instituțiilor de către bunica lui, Silvia Chirica.

ADVERTISEMENT

Proiectul de construire a vilei a fost dezbătut în mai multe ședințe ale CMZI, însă mai mereu verdictul a fost amânat, din varii motive. De exemplu, din lipsa documentației incomplete sau din motive tehnice și estetice.

Descrierea imobilului. Sursa foto: 7iasi.ro
Descrierea imobilului. Sursa foto: 7iasi.ro

 

Suma de 1 milion de euro pe care vrea Mihai Chirica să o investească în noua sa locuință a intrat și în atenția localnicilor. Mulți se întreabă de unde și i-ar permite primarul lor. Conform declarației sale de avere, Mihai Chirica se descurcă din salariul de primar și din veniturile soției, angajată la firma mamei sale Lacta Han Prod SRL.

ADVERTISEMENT

Cazul a fost scos la iveală prima oară în 2019, de către o altă publicație locală, ”Reporter de Iași”.

”Primarul abia și-a terminat vila secretă, de 200.000 de euro, de la Frasin, și a trecut la o nouă achiziție exorbitantă. A cumpărat 836 mp pe Sărărie, la 100 m de Bolta Rece, una din puținele suprafețe atât de mari care mai pot fi găsite în zona de case Centru-Copou.

Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul său de 500 de euro.

Copilul apare în autorizația de demolare a imobilului de pe această proprietate, o scăpare a celor din Primăria Iași, firul de la care a plecat investigația REPORTER.

Chirica a refuzat să explice de unde are cei 250.000 de euro, iar mama sa a încercat să-l acopere: „Am strâns din pensie”, au scris cei de la ”Reporter de Iași”.

ADVERTISEMENT