News

Mihai Chirica, probleme mari cu limba română. Mesajul edilului care i-a atras numeroase ironii pe Facebook

03.05.2021 | 23:15
Mihai Chirica probleme mari cu limba romana Mesajul edilului care ia atras numeroase ironii pe Facebook
ADVERTISEMENT

După problemele cu legea, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, este lovit crunt și de problemele gramaticale. Edilul este ironizat pe Facebook după un mesaj cu erori grave de limba română.

În a doua zi de Paște, recent auto-suspendatul membru PNL a postat pe pagina personală de socializare o scurtă informare legată de activitatea sa în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

În final, intenția lui s-a transformat în prilej de ironii și glume pentru internauții care îi urmăresc pagina de Facebook. Motivul: niște elementare greșeli gramaticale.

Primarul din Iași, Mihai Chirica, ironizat pe Facebook după un mesaj plin de erori

Textul primarului Chirica, urcat în online luni după ora 18:00, informează că acesta va pleca în Polonia să vadă tramvaiele care vor ajunge la Iași în acest an.

ADVERTISEMENT

Totul bine, frumos și promițător până la ”testul verbului”. ”V-a ajunge și v-a dura” au trădat acute lipsuri de cunoștințe gramaticale ale celui care a redactat rândurile de pe pagina edilului.

Internauții au explicat la comentarii cum se scrie forma de viitor, iar textul a fost corectat ulterior. Facebook-ul permite însă tuturor să vadă istoricul editărilor, astfel că gafa este și acum vizibilă pe pagina lui Mihai Chirica.

ADVERTISEMENT

După această eroare gravă de limba română, unii dintre urmăritorii edilului au făcut automat legătura ”v-a-ului” din prezent cu o altă gafă majoră a primarului, din august 2020.

Atunci, chiar în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat, Chirica spunea, printre altele, că: ”Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le facem un sistem educativ de prim rang, iar analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru…”

ADVERTISEMENT

Luni, după ce i-a văzut postarea, un internaut a scris: ”Fie ca… ‘analfabetismul să nu mai plece niciodată din orașul nostru’. Are sens. Felicit moderatorul paginii pentru promptitudine. A se vedea istoricul editărilor”.

Iată textul ”brut”, cu distrugerea verbelor:

Primarul din Iași, Mihai Chirica, ironizat pe Facebook după un mesaj plin de erori. Sursa foto: captură Facebook

Și acum, textul editat, acțiune venită după mesajele ironice din comentarii:

Primarul din Iași, Mihai Chirica, ironizat pe Facebook după un mesaj plin de erori

Ironiile din online la adresa primarului Chirica

Ironiile la adresa edilului din Iași nu s-au rezumat aici. ”Se scrie corect: va ajunge, va dura !!! Sunt verbe cu acțiune la timpul viitor!”, îl anunță pe primar o urmăritoare din Iași.

Un alt cetățean din Copou este și mai dur cu Chirica și spune că: ”Iar își scrie singur textele domnul primar. Înțelegem, angajații au liber azi, dar totuși, vă cam faceți de râs”.

ADVERTISEMENT
Tags: