News

Mihai Constantinescu, în stop cardio-respirator. Medicii se luptă să-l salveze

13.05.2019 | 22:47
Mihai Constantinescu in stop cardiorespirator Medicii se lupta sal salveze

Mihai Constantinescu a ajuns în stop cardio-respirator la spital, luni seara. Cântăreţul a fost dus de urgenţă la spitalul Floreasca iar surse citate de Antena Stars spun că medicii l-au resuscitat timp de zece minute pe cunoscutul artist. Cristi Brancu a dezvăluit că Simona, soţia artistului, a sunat la 112, după ce acesta s-a simţit rău. El a fost dus cu ambulanţa la spital, unde ar fi în stare critică, posibil în comă. Familia a interzis unităţii medicale să dea informaţii despre starea acestuia. Alte surse spun, în schimb, că medicii ar fi reuşit să-l stabilizeze şi îl ţin sub supraveghere.

UPDATE: Potrivit celor mai recente informaţii, artistul s-ar afla acum la Terapie Intensivă, Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

Mihai Constantinescu a fost operat pe cord în trecut

Constantinescu a avut mai multe probleme de sănătate de-a lungul timpului, el fiind şi operat. Mai exact, îndrăgitul cântăreţ a suferit o operaţie pe cord deschis pe 12 octombrie 2017. Atunci, medicii i-au înlocuit o valvă care îi punea viața în pericol, printr-o operație dificilă care a ținut opt ore.

Ajuns la vârsta de 73 de ani, artistul a început să resimtă din ce în ce mai mult problemele de sănătate, iar în în urmă cu două luni, lua decizia de a-şi anula toate concertele, din cauza unor neplăceri de ordin medical. În luna martie, el ajungea pe mâna medicilor, acuzând probleme cu respiraţia şi tensiune oscilantă. Se pare că Mihai Constantinescu suferă de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii.

Mihai Constantinescu
Mihai Constantinescu a ajuns la spital în stop cardio-respirator. El are mai multe probleme medicale foto: b1.ro

Ce probleme medicale a mai avut Mihai Constantinescu

În luna martie, artistul vorbea despre afecţiunile sale şi despre modul în care reuşeşte să trăiască cu aceste probleme. El spunea la vremea respectivă că va trebui să urmeze un tratament îndelungat. “Sunt bine şi o să fiu şi mai bine. Adevărul este că afecţiunea pe care o am necesită un tratament de lungă durată şi trebuie să rămân două săptămâni în spital, unde sunt îngrijit extraordinar de bine”.

Doresc să fie fericiţi cei care ne ascultă şi să aibă o primăvară frumoasă. Când voi pleca de aici voi un om foarte sănătos şi abia aştept să merg să mă plimb prin ţară. Trebuie să termin tratamentul şi apoi totul va fi minunat. Niciun diagnostic din presă nu este adevărat”, a spus Mihai Constantinescu la Antena Stars.

Primele reacţii după ce Mihai Constantinescu a ajuns în stare gravă la spital

„Nu îmi vine să cred, e groaznic. Am vorbit cu el acum o săptămână, m-a sunat de ziua mea. Eu cred că o să-și revină, trebuie sa-și revină. El are o voință mare. Dumnezeu îl va ajuta, pentru ca avem toți nevoie de el”, a spus compozitorul Marius Ţeicu, la România TV.

De asemenea Adrian Daminescu a anunţat pe Facebook că Mihai Constantinescu trece prin clipe grele şi a făcut apel la prietenii săi virtuali să se roage pentru el.

Tags: