Sport

Mihai Covaliu anunță potopul după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Federațiile care nu și-au îndeplinit obiectivele vor fi sancționate

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a revenit marți de la Tokyo. Oficialul COSR anunță măsuri împotriva federațiilor care nu și-au atins obiectivele fixate.
10.08.2021 | 20:09
Mihai Covaliu anunta potopul dupa Jocurile Olimpice de la Tokyo Federatiile care nu siau indeplinit obiectivele vor fi sanctionate
ADVERTISEMENT

Mihai Covaliu a revenit în țară, după ce a însoțit delegația țării noastre la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Șeful COSR i-a felicitat pe sportivii medaliați în Japonia și a anunțat măsuri ferme îndreptate împotriva federațiilor sportive care nu și-au îndeplinit obiectivele la Tokyo.

România a obținut la JO de la Tokyo patru medalii, exact ca în urmă cu patru ani în Brazilia, la Rio, și a fost a 46-a națiune în clasamentul pe medalii.

ADVERTISEMENT

Mihai Covaliu: ”Urmează o analiză și lucruri mai puțin plăcute”

Șeful COSR, Mihai Covaliu era convins că sportivii românii se vor întoarce cu mai multe medalii de la Tokyo, decât de la precedentele ediții ale JO.

Oficialul român estima că delegația țării noastre va cuceri 8 medalii în Japonia, dublu față de estimările Comisiei Tehnice din cadrul COSR, care evalua șansele sportivilor români la 4, maximum 6 medalii.

ADVERTISEMENT

La Tokyo, doar canotajul și scrima au fost disciplinele care și-au îndeplinit obiectivele, a anunțat șeful COSR. Celelalte federații sportive, deși şi-au fixat obiective curajoase, nu a reușit să le îndeplinească.

Concret, federațiile au oferit COSR argumente conform cărora sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi putut aduce între 12 și 14 medalii. Covaliu anunță măsuri.

ADVERTISEMENT

”Comisia tehnică a avut dreptate atunci când a estimat 4-6 medalii. Au fost momente bune, au fost și momente mai puțin bune. Per total, suntem mulţumiți de cei care şi-au îndeplinit obiectivul, pe de altă parte sunt federații sportive care nu şi-au îndeplinit obiectivul şi, mai mult decât atât, nu au reuşit să conteze în lupta pentru medalii.

Va fi o perioadă, până în 15 septembrie, când se va face o analiză. Şi bineînţeles că vor fi şi lucruri mai puţin plăcute pe care cei care nu şi-au îndeplinit obiectivele, le vor resimţi”, a declarat Mihai Covaliu, la Aeroportul Henri Coandă.

ADVERTISEMENT

800 de sportivi români sunt finanțați de COSR, în perspectiva JO de la Paris

Mihai Covaliu a vorbit și despre viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice, Paris 2024 și a dezvăluit că 800 de sportivi primesc sprijin financiar din partea COSR.

Totuși, Covaliu a evitat să ea un răspuns clar la întrebarea dacă la viitoarea ediție a JO, România va cuceri mai multe medalii decât la Tokyo.

”Am avut un lot foarte tânăr, sportivi cu primă participare la Jocurile Olimpice (la Tokyo – n.r.). Sunt peste 800 de sportivi tineri care sunt în evidența noastră, sunt în finanțare, așa că dintr-un anumit punct de vedere lucrurile sunt clare. Rămâne să vedem ce este de făcut pentru a reuși să câștigăm mai multe medalii la Paris”, a încheiat Covaliu.

La Tokyo, România a obținut patru medalii, din care una de aur, la dublu vâsle feminin, prin Nicoleta Ancuţa Bodnar și Simona Geanina Radiş, şi trei medalii de argint.

Ana Maria Popescu, la spadă feminin, Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, la canotaj, dublu rame masculin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari, la patru rame fără cârmaci masculin, au cucerit medalii de argint.

ADVERTISEMENT