Sporturi

Mihai Covaliu este convins că Simona Halep și naționala României iau medalie la JO 2020: “Am mare încredere!”

24.07.2019 | 15:11
Mihai Covaliu este convins că Simona Halep și naționala României iau medalie la JO 2020 Am mare încredere! FOTO: Simona Halep sarbatoreste pe Arena Nationala din Bucuresti dupa castigarea turneului de tenis de la Wimbledon

A mai rămas fix un an până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar șeful Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, este optimist. Campionul olimpic de la Sydney speră ca România să câștige cel puțin 10 medalii la această ediție a Jocurilor. 

Mihai Covaliu crede în Simona Halep și în naționala de tineret

În 2020, România speră să obțină mai multe medalii decât la Rio, acolo unde zestrea a fost una săracă: 4 medalii (1 aur, 1 argint și 2 de bronz). Președintele COSR speră că sportivii se vor autodepăși și vor depăși așteptările:

“Eu îmi doresc să depășim zece medalii, dacă toate lucrurile vor merge așa cum ne dorim. Mă voi abtine sau poate nu să plâng când îi voi vedea pe sportivii români pe podium, știu ce înseamnă să-ți îndeplinești un vis. Cel mai important este ca toți să fie la capacitate maximă din punct de vedere fizic și mental. Atunci vom putea vorbi de rezultate excepționale la Olimpiadă. Depinde de fiecare cum va gestiona acest an până la JO.

Îți poti spori sau diminua șansele la medalii. Până acum suntem în grafic: echipa de fotbal U23 a câștigat biletele pentru Tokyo, Simona Halep și-a manifestat dorința de a participa și a câștiga medalia de aur, la atletism avem trei sportive calificate, la natație avem doi sportivi, alte discipline sunt în plin proces de a acumula puncte … abia în aprilie 2020 vom știi exact cu câți sportivi mergem în Japonia”, a spus Mihai Covaliu, președintele COSR.

VEZI VIDEO:

“Sunt convins că la tenis putem lua aurul, avem atuuri puternice: Simona Halep și Horia Tecău”

Șeful COSR, Mihai Covaliu, este sigur că la JO de anul viitor vor fi și alte sporturi care vor aduce medalii țării noastre, iar pariurile sale sunt tenisul și fotbalul: ” Sunt convins că la tenis putem lua aurul, avem atuuri puternice: Simona Halep și Horia Tecău.

Așa cum fotbaliștii au reușit să intre în careul de ași la Euro, sunt absolut convins că la Tokyo își vor propune să urce pe podium. Băieții au dovedit că au valoare, când crezi în tine, Olimpiada este locul și momentul să-ți îndeplinești obiectivele. Trebuie să ne așteptăm ca fiecare sportiv să se autodepășeacă, să-și dorească să urce pe podium. Avem mare încredere în Team România”, a declarat Mihai Covaliu.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura între 24 iulie și 9 august. În ediția de la Rio, România a obținut o singură medalie olimpică de aur la spadă feminin pe echipe prin: Ana Mari Popescu, Simona Pop, Simona Gherman și Loredana Dinu.

  • 4 medalii a obținut România la JO 2016
  • 96 de sportivi a avut România la Jocurile Olimpice

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri