Sporturi

Mihai Covaliu, pesimist cu 7 luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo: ”Şansele la medalii sunt de 0,05%, adică atât cât e bugetul pe care România îl acordă sportului”

12.12.2019 | 14:45
Mihai Covaliu pesimist cu 7 luni inainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo Sansele la medalii sunt de 005 adica atat cat e bugetul pe care Romania il acorda sportului
ADVERTISEMENT

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, s-a arătat pesimist în privința șanselor la medalii cu 7 luni înainte de începerea Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mihai Covaliu, pesimist cu 7 luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo: ”Realitatea este de 4-6 medalii”

”Şansele la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt de 0,05%, adică atât cât e bugetul pe care România îl acordă sportului. Sigur că realitatea este însă, crudă”, a declarat pesimist Mihai Covaliu înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

ADVERTISEMENT

”Realitatea, din punctul de vedere al Comisiei Tehnice a COSR, este de 4-6 medalii. Potenţialul nostru optimist ar fi undeva la 7-8 medalii. Aceste medalii vin însă în urma unui sistem care înainte de sportul de performanţă se bazează pe sportul de masă”, a spus Covaliu, conform Agerpres.

”În sportul de performanţă supravieţuim numai prin excepţii”

”În urma analizei privind potenţialul nostru la Tokyo pe care am făcut-o noi, federaţiile sportive şi-au stabilit ca obiectiv un număr de medalii situat între 12 şi 15. Asta doresc federaţiile sportive naţionale, repet”, a continuat președintele COSR.

ADVERTISEMENT

”În sportul de performanţă supravieţuim numai prin excepţii. De la Simona Halep, la Cristina Neagu, la fetele de la canotaj, până la Marian Drăgulescu… Dar sistemul nu mai produce acum acei sportivi care să ne dea siguranţa rezultatelor la Jocurile Olimpice”, a afirmat Covaliu.

”În ianuarie, februarie nu se ştie dacă vom avea buget şi e an olimpic”

”Noi am făcut tot ce se putea pentru a susţine sportul de performanţă. Bineînţeles, în limitele bugetului din acest an. Care, după prima rectificare de buget, a fost mai mic cu 8 milioane”, a mai precizat șeful COSR.

ADVERTISEMENT

”Deci, în timpul jocului, statul vine şi spune că ne dă 8 milioane şi că, până la sfârşitul anului, ne descurcăm noi. În ianuarie, februarie nu se ştie dacă vom avea buget şi e an olimpic. De aceea eu mi-aş dori să trecem de 0,05% ca importanţă a sportului pentru această naţiune”, a comentat el.

Covaliu așteaptă titluri olimpice de la Halep și Tecău

După dezastrul de la Rio de Janeiro, în 2016, cea mai slabă prestație a ”tricolorilor” la Jocurile Olimpice, așteptările pentru medalii rămân încă destul de mici și pentru Tokyo 2020. COSR miza pe prezenţa a aproximativ 100 de sportivi la JO din vara anului viitor, dar obiectivul impus pare destul de departe.

ADVERTISEMENT

În urmă cu cinci luni, Mihai Covaliu spunea că sportivii români se vor autodepăși la Tokyo, acolo unde speră la obținerea a zece medalii. Președintele COSR așteaptă titluri olimpice de la Simona Halep și Horia Tecău, dar și o medalie de la echipa națională de fotbal.

ADVERTISEMENT