Sport

Simona Halep confirmă că nu va reprezenta România la Jocurile Olimpice: “Accidentarea are nevoie de mai mult timp de recuperare”

Simona Halep nu participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. Anunțul a fost făcut chiar de președintele COSR, Mihai Covaliu.
28.06.2021 | 21:27
Simona Halep confirma ca nu va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice Accidentarea are nevoie de mai mult timp de recuperare
Simona Halep a suferit o ruptură la gamba stângă în luna mai și a decis să se retragă și de la Jocurile Olimpice. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
28-06-2021
20:00

Simona Halep confirmă că nu va participa la Jocurile Olimpice: "E nevoie de mai mult timp de recuperare"

Simona Halep a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care confirmă că nu va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Jucătoarea de pe locul 3 WTA spune că are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera după ruptura la gambă.

“Nimic nu îmi provoacă mai multă mândrie decât să reprezint România, dar din păcate, ruptura la gambă are nevoie de mai mult timp de recuperare. Astfel că am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirile provocate de renunțarea la Roland Garros și Wimbledon.

Ratarea Jocurilor Olimpice este incredibil de greu de digerat, dar sunt determinată să mă întorc mai puternică. Voi urmări și încuraja de acasă reprezentanții României”, a notat Simona Halep.

După ce a ratat participarea la Roland Garros și Wimbledon, Simona Halep se vede nevoită să își anuleze și participarea la Jocurile Olimpice. Jucătoarea de pe locul 3 mondial este încă în recuperare după ruptura la gamba stângă.

“Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice. Suntem foarte triști, știm cât de mult și-a dorit Simona să participe la Jocurile Olimpice. A dat totul la o parte pentru acest obiectiv”, a fost anunțul șoc făcut de Mihai Covaliu, președintele COSR, declarație oferită la Tema Zilei, pe TVR.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. Era principalul obiectiv al sezonului

Turneul de tenis de la Jocurile Olimpice se va disputa în perioada 24 iunie – 1 august. Simona Halep își fixase ca principal obiectiv în acest an obținerea unei medalii la Tokyo. Din păcate, și acest obiectiv este ratat.

Darren Cahill anunța că nu va fi alături de Simona Halep la Tokyo. Dar preciza că jucătoarea din România va fi însoțită de Daniel Dobre la Jocurile Olimpice. Anunțul a fost această declarație într-un live pe pagina de Instagram a lui Pat Cash.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Cahill mai spunea că Simona Halep a fost extrem de afectată după ce a fost nevoită să se retragă și de la Wimbledon, unde urma să își apere titlul cucerit în 2019. Ba chiar că Simo a plâns din cauza veștilor negative legate de accidentare. Se pare că pentru Halep apare un nou motiv de dezamăgire.

Serena Williams a anunțat și ea că nu va participa la Tokyo. Nadal și Thiem nu merg nici ei. Federer, încă nu s-a decis

Simona Halep nu este primul nume uriaș din tenisul mondial care se retrage de la Jocurile Olimpice. Serena Williams a anunțat și ea, duminică, într-o conferință susținută înainte de startul Wimbledon, că nu va reprezenta SUA la Tokyo.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Rafael Nadal și Dominic Thiem au anunțat și ei că nu vor fi prezenți la Jocurile Olimpice. Roger Federer, revenit după o accidentare, a spus că va lua o decizie abia după Wimbledon.

Finala feminină de la Jocurile Olimpice este programată pe 31 iulie, iar ultimul act la masculin va avea loc pe 1 august. Simona Halep ar putea să revină abia în august, la Cincinnati.

ADVERTISEMENT

An de coșmar pentru Simona Halep, plin de accidentări! O posibilă retragere din activitate, din ce în ce mai probabilă

2021 este un an cu adevărat de coșmar pentru Simona Halep. Accidentările s-au ținut scai de jucătoarea din România. La începutul anului a avut probleme la umăr, apoi la gleznă și, în fine, ruptura la gambă suferită la Roma.

Simona Halep nu a mai jucat din 12 mai, când se accidenta într-o partidă din turul 2 la Roma, împotriva nemțoaicei Angelique Kerber. Și ar putea să decidă chiar să se retragă.

Această absență o poate costa pe Simona Halep locul în top 10 WTA, după mai bine de șapte ani. Ar putea să părăsească top 10 după Wimbledon, în funcție de rezultatele rivalelor.

ADVERTISEMENT