News

Mihai Craiu avertizează părinții să nu le mai dea copiilor “coktailuri” de siropuri antitusive: „Peste 40 de decese au fost raportate în SUA”

Specialistul a lansat un apel pentru părinți: să nu le mai dea copiilor "coktailuri" de siropuri antitusive.
03.11.2021 | 20:24
Mihai Craiu avertizeaza parintii sa nu le mai dea copiilor coktailuri de siropuri antitusive Peste 40 de decese au fost raportate in SUA
ADVERTISEMENT

Medicul pediatru a transmis un mesaj pe rețelele de socializare prin care îi avertizează pe părinți să nu le mai administreze copiilor medicamente în mod haotic.

Mihai Craiu, avertisment pentru părinți. Ce nu trebuie să le mai administreze copiilor

Specialistul a precizat că părinții care nu merg la medici pentru a primi o schemă de tratament în cazul răcelilor sau gripei riscă foarte mult și pot chiar să pună vieților copiilor lor în pericol.

ADVERTISEMENT

Astfel, în condițiile în care, pe lângă pandemia de coronavirus, copiii sunt expuși la virusurile răcelii și gripei, medicul Mihai Craiu a decis să le dea un sfat foarte prețios părinților.

Medicul a precizat că părinții nu ar trebui să le mai dea celor mici “coktailuri” de siropuri antitusive și antihistaminice, dacă ei au doar o banală răceală.

ADVERTISEMENT

Mesajul medicului pentru părinții care își tratează singuri copiii

„Mulți copii răcesc acum, când a scăzut semnificativ temperatura… Când ar trebui să ne impacientăm în fața unui copil mic (cu vârstă sub 5 ani) care tușește și are febră?…

Aș reveni cu o mare rugăminte adresată părinților: nu mai administrați “coktailuri” de siropuri antitusive și antihistaminice copiilor care au răceli banale”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Mihai Craiu avertizează: Peste 40 de copii din SUA au murit

Avertismentul medicului pediatru vine în contextul în care jumătate dintre părinții din SUA le administrează copiilor medicamente pentru tuse și răceală, iar rezultatul este unul tragic.

În această țară au fost raportate peste 40 de decese din cauza utilizării excesive sau chiar a supradozelor de medicamente destinate răcelii, gripei sau tusei.

ADVERTISEMENT

„Semnalul trebuie tras, deoarece un sondaj recent, printre părinții americani, arată că aproape jumătate din aceștia au dat copiilor lor CCM (cough and cold medication – medicamente pentru tuse și răceală).

Peste 40 de decese au fost raportate, la copii mici, în SUA, ca urmare a utilizării excesive și a supradozării accidentale sau voluntare a acestor CCM”, a mai scris Mihai Craiu pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii.

Medicul român a mai precizat și faptul că americanii interzic folosirea medicamentelor pentru tuse și răceală de către persoane nespecialiste la copii sub patru ani.

Mai mult decât atât, toate aceste produse au etichete de avertizare în acest sens.

„Acesta este motivul pentru care autoritățile americane interzic utilizarea CCM ca automedicație, în special la copiii cu vârstă sub 4 ani.

Aceste medicamente sunt etichetate cu această avertizare, chiar de către producători”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT