News

Mihai Craiu, despre deficitul de vitamina D la copii în timpul izolării. În ce condiţii poate apărea

22.04.2020 | 12:12
Mihai Craiu despre deficitul de vitamina D la copii in timpul izolarii In ce conditii poate aparea
ADVERTISEMENT

Un medic pediatru îi liniștește pe părinți și spune că statul în casă pe o perioadă limitată de timp nu îi afectează pe copii.

Un medic pediatru îi liniștește pe părinți

Într-o intervenție la Digi24, medicul pediatru Mihai Craiu a ținut să-i liniștească pe părinți și a precizat că aceste câteva săptămâni de stat în casă nu au schimbat nimic major în starea imunității copiilor.

ADVERTISEMENT

”Deficit de vitamina D poate apărea numai după ce este o perioadă foarte lungă de stat în casă fără expunere de niciun fel la soare și în cazul unor diete foarte carențat. Cred că nu există acest risc ca cei mici sa fi dezvoltat deficit de vitamina D”, a declarat doctorul.

Conform afirmațiilor făcute de Mihai Craiu, cadrul legal nu exclude câteva minute de ieșit din casă în jurul locuinței, astfel că cei mici pot fi scoși pentru o perioadă scurtă la aer.

ADVERTISEMENT

”Nu toate semnele cu strănut, tuse înseamnă o infecție. Trebuie să învățăm că nu întotdeauna antibioticul e o soluție. Este un moment în care învățăm să privim altfel sănătatea”, a mai spus medicul.

Pediatrul Mihai Craiu le-a recomandat părinților să discute cu medicul de familie care cunoaște starea de sănătate, ori de câte ori ar dori să recurgă la vitamine pentru copiii lor.

ADVERTISEMENT

Rafila cere ieșirea copiilor în aer liber după 15 mai

Mai mulți medici pediatri au menționat faptul că izolarea la domiciliu poate fi extrem de dăunătoare pentru copii, iar Alexandru Rafila susține adoptarea unor măsuri prin care aceștia să poată ieși la activități în aer liber și crede că data cea mai corectă pentru a face acest lucru în România este 15 mai.

La finalul lunii martie, asociațiile de psihologi din Italia au cerut Guvernului să le permită copiilor să iasă o oră în aer liber, în ciuda restricțiilor dure impuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, premierul Spaniei pregătește o relaxare a măsurilor pentru cei mici începând cu 27 aprilie, astfel încât aceștia să poată ieși la joacă în aer curat.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că o parte dintre măsurile de distanțare socială impuse pentru stoparea răspândirii noului tip de coronavirus pe teritoriul țării ar urma să fie relaxate începând cu 15 mai, iar Guvernul ia în calcul redeschiderea școlilor până cel târziu în prima parte a lunii iunie.

ADVERTISEMENT